úvod blog téma „intimnosti“

Blog Jolana Novotná
... v poslední době dost pracuji na svém psaní. :)

Články na téma „intimnosti“

Po 16. letech na aerobiku

Chystám se po X letech na aerobik s Olinkou Šípkovou. Hlavní otázka: Co na nohy? Zalovím v botníku a světe div se, já našla ještě své staré boty. Nerozpadnou se mi po prvním kroku? Vydržím v nich?

Přečíst celý článek

Příběh SRDCOVÉ mísy

Tak už to mám všechno doma. Všechny ty keramické skvosty. A to jako fakt, pro mě jsou to skvosty. Jsou to moje vlastní výtvory. S každým se mazlím, hladím, ňuňám, chválím. A to všechno se do nich obtiskne.

Přečíst celý článek

I mě bolí záda !!!!

Chytly záda. Mě lektorku kurzu Záda v Pohodě. Ano, všichni jsme na cestě a život nás prověřuje, jestli sami sobě nasloucháme dostatečně. A tak právě procházím zkouškou. 

Přečíst celý článek

Dokončení...

I když mám zahuštěné období, tak tohle jsem si prožila plně. Dokončení rekonstrukce nebytových prostor v našem domě. Rekonstrukce trvala celkem 2 roky.

Přečíst celý článek

Znáte vysavač na okna?

Taťka ho pořídil asi před 10 lety aby mamce ušetřil práci. Mě to přišla blbost, další krám do baráku, no ne? Putoval po rodině, všechny ženy si ho chválily, jak je to báječný a okna jsou umytá raz dva. Jen já "hrdě" odolávala.

Přečíst celý článek

Můj článek v Meduňce

Když mě o prázdninách zavolali z redakce Meduňka, že si pročítali můj blog, který je zaujal a že se jim líbí mé pojetí souvislostí pánevního dna, dechu a nohou a že by chtěli ode mne článek, nechtěla jsem věřit svým uším.

Přečíst celý článek

Dušičky

Tenhle čas mě baví už dětství. Vzpomínám, jak jsem s babičkou chodila na hřbitov zapalovat svíčky a zdobit hrob. Teda s babičkou jsme na hřbitov chodily často, ne jen na dušičky, ale v tomto čase to bylo jiné.

Přečíst celý článek

Ferraty a podvazky

Letošní vánoční dárek byl obzvlášť překvapující. Na své využití čekal do léta. Dostala jsem podvazky. Je vidět, že mě zná, tak si dal záležet. Sehnal růžový…

Přečíst celý článek

Dovolená v Polsku - překvapení

Udělala jsem si pauzu v uklízení po malování a vyrazili jsme za hranice všedních dní. Poslední rok má pro mě Polsko nějak výjimečnou přitažlivost. Ale nebyl to můj plán jet do znovu do Polska, já chtěla do Rakouska na jezera a ferraty...

Přečíst celý článek

Obyčejné neobyčejné partnerství

Před časem nás Světlana Čiberová oslovila, že by s námi ráda udělala rozhovor.

Světlanin popis: Moji milí přátelé Jolana a Vladimír Novotní si se mnou povídali o svém společném životě, nabízíme i vám pohled do tvorby vztahu. Děkuji velmi, bylo to příjemné a obohacující.

Přečíst celý článek

Celulitida, aneb mýty a fakta ukrytá v tkáních našeho těla

Ne vždy je příčina bolesti v místě bolesti a stejně tak je to i s celulitidou. Kdo z nás žen jí alespoň jednou za život nevěnoval pozornost? Nebo naopak, kdo z vás se s ní potýká celý svůj život? A co je vlastě příčinou jejího vzniku a co nám o našem těle říká? A jak dobře znáte svoje vlastní tělo na povrchu i pod povrchem?

Přečíst celý článek

Logo, má značka, můj život

Logo Jn používám už dlouho. Vzniklo spontánně, vlastně samo, napadlo mě v roce 2016. J - jako Jolana N - jako Novotná. Jolana je velké protože toto jméno je se mnou od narození. Novotná mám získané od manžela. 

Přečíst celý článek

Jen centruju a nechávám růst

Jak já vlastně tvořím a zhmotňuju? Jestli je to přeměna hroudy hlíny v něco krásného, nebo jestli je to člověk, který ke mě přijde na kurz. Je úplně jedno. Všechno je to stejné. Vše dělám stejně. :-)

Přečíst celý článek

Jak jsem začala mít úctu k MDŽ

Svátek MDŽ mi přišel vždy takový zvláštní, takový povinnostní. Neměla jsem k němu vztah a nepřišel mi důležitý se jím zabývat. Dalo by se říct, že jsem dokonce byla proti němu. Má vnitřní puberťačka - rebelka o sobě dává znát a projevuje se: Když něco dělají všichni, tak já to dělat nebudu! 

Přečíst celý článek

Chůze jako terapie

Miluju chůzi, ale i běžkování. Jít a kochat se přírodou, sebou, pohybem. Cítit, vnímat lehkost nebo naopak těžkost jízdy či chůze, všímat si sebe kdy chci přidat tempo nebo zvolnit. 

Přečíst celý článek

Mám zdravá a šťastná prsa - Mgr. Iveta Kučerová

Dvanáct let připravuji kurzy pro ženy o tom, jak být živá a zdravá … a stále dostávám nové zkoušky. Při jedné konzultaci jsem si položila ruce na prsa a pod pravým ňadrem objevila podezřelý útvar. Anabáze, která následovala, předznamenala mou krizi a přivedla mě k životní inventuře.

Text: Iveta Kučerová (psáno pomalu a s pokorou), foto Zuzana Zoňová a archív

Přečíst celý článek

Od sukní až k pánevnímu dnu

Z plánovaného rozhovoru o sukních nakonec vyšel skvělý rozhovor o pánevním dně a mé cestě k němu, o cvičení necvičení, o tom co v sobě pánevní dno skrývá, co by nám rádo povědělo a jak se s ním domluvit, aby fungovalo a bylo na něj spolehnutí.

Přečíst celý článek

Celistvé zdraví ženy - 1. část

Obraz inspirovaný slovanskou výšivkou. Na začátku léta 2018 mi přišla chuť, vlastně nutkavá potřeba vyšít obraz, pak přišel nápad s jakým tématem a jeho tvorba neměla žádný časový plán, prostě plynula a žila mnou i skrze mne i s okolím. Příběh, který obraz vypravuje jsem vytvořila pro zdraví všech žen. 

Přečíst celý článek

Seknutý záda – moje léčba

Toto jsem napsala hlavně pro sebe, abych NEZAPOMNĚLA. Tak to přišlo i na mě. „Chytly“ mě záda. Žádné náznaky, žádné varování dopředu. Cítím se skvěle, je středa mám volný den, který chci věnovat vaření a restům. S nadšením mě vlastním se vrhám do úklidu a hned při prvním sehnutí to přijde. Luplo to a bylo to. Jsem v šoku, cože? Proč, co se děje? Ok, výstraha, zamyslím se, ošetřím se, budu na sebe opatrná, nebudu to tedy dnes přehánět a ono to pustí.

Přečíst celý článek

Radosti a strasti v pánevní oblasti 1

Dnes se s vámi jdu podělit o několik radostných úspěchů. V současné době mám klientku, které je 85 let. Má nepříjemné obtíže v pánevní oblasti, začalo to prolapsem dělohy, přidal se i prolaps střev do pochvy, je po operaci kdy ji byla odejmuta děloha a další úpravy, ovšem stav se nezlepšil.

Přečíst celý článek

Pečení je hračka

Včera keramický kroužek. Připravím občerstvení pro kolegyně, mám ty narozeniny, tak upeču makovec a udělám humus. Vláďa se ptá: a co pro mě?  Dobrá upeču 2 placky.

Přečíst celý článek

Rodinný kurz pánevního dna - z pohledu absolventek

Pánevní dno pojaté jako rodinný kurz byl jeden z nejintenzivnějších zážitků, co jsem na kurzech zažila. Už jen to, že jsme se sešly všechny ženy z rodiny – matky, dcery, babičky, tety, sestřenice, sestry – bylo emočně zajímavé. Získala jsem nejen skvělé a smysluplné informace o fungovaní mého pánevního dna v mém životě, ale především začala jsem díky tomuto setkání pracovat na svých blocích a traumatech ohledně intimity. Když vzájemně nasáváte tu atmosféru žen, které tak moc dobře znáte a přitom zjistíte, jak moc se neznáte, když se začnou otevírat svým tématům. Započne léčivý proces, který proudí celou generací rodiny. 

Přečíst celý článek

Co mi přináší radost

Jsem nadšená z běžkování, jízda přírodou, kochání se přírodou, samou sebou, pohybem, cítit, vnímat lehkost nebo naopak těžkost jízdy, všímat si sebe kdy chci běžet, kdy chci zvolnit, všímám si, že když mám někoho za zády tak mám tendence přidat, uvědomit si to a být sama za sebe. Usmívat se na sebe, na ostatní.

Přečíst celý článek

Metoda 3x3 mě vrátila k sobě a k mé opravdovosti

K metodě 3x3 jsem se dostala přes Pilates. Vedla jsem lekce Pilates už 7 let a dozvěděla jsem se, že v každém větším městě je centrum pánevního dna, kde se lidé učí se svým pánevním dnem cvičit. A když klienti projdou tímto centrem, tak já budu mít v lekcích míň práce. Bohužel v Hradci Králové jsem nic nenašla, ale vyskočil na mě odkaz kurz Tajemství pánevního dna, který nabízel, že mi doplní energii. AHA, to zní zajímavě. Mě zrovna energie chybí. Tak jsem vyrazila a zamilovala se. Stala nejen lektorkou této celostní metody, ale především milovnicí svého pánevního dna.

Přečíst celý článek

Na kliky jsem machr

Závodně jsem tancovala, potom jsem se přesunula do fitness, aerobiky, atd. Přesto mě bolely záda. Byla jsem na sebe hrdá, jak mám vypracované i pružné tělo. Obzvlášť jsem byla pyšná na své ruce, jak mám silné ruce, šplh a kliky, dokonce i klik na jedné ruce byl pro mě brnkačka. A pak na kurzu Pilates po mě Daniel, chtěl abych mu předvedla klik, celá natěšená, jasně klik na to jsem machr. 

Přečíst celý článek

Pilates z donucení

Pohyb mě baví celý život. Teda spíš dynamický, akční, svým způsobem i silový. Teda, tak to bylo až do převratné události. Kalanetika, aerobik, bodystyling, to jsem ve svém živlu. Na jednom školení jsem zažila ukázkovou lekci Pilates, vzala jsem to jako zajímavost, ale vyhodnotila, že pro mě je to nuda, málo dynamiky, to by mě nebavilo. Co se stalo, že jsem přehodila výhybku?

Přečíst celý článek

Vztah k jídlu = vztah k tělu. Nebo je to naopak?

A co mě také zajímá je jídlo, strava, vztah k jídlu, vztah k tělu, mám pocit, že je to nyní velmi diskutované téma. Co jíst, co nejíst? Jakou stravu držet? Paleo? SCD? RAW? Vegetariánství? Počítat kalorie? Nejíst po 17h? Snídat? Nesnídat? Držet hladovky? Co je zdravé? Co je nezdravé? Ne vším jsem prošla, ale třeba s SCD jsem žila rok. Ano hodně jsem se při této stravě poznala. Zjistila jsem, že jsem vlastně závislá na jídle, na cukru. Rok jsem neměla v puse žádný cukr.

Přečíst celý článek

Končím s vedením kurzů "nevímnajakdlouho"

28.9.2017 mi přišla zpráva, uvědomění. Byla to jak rána z čistého nebe. Jsme na dovolené a jdeme na Sněžku, jako už letos po několikáté. Ten vrchol mě přitahuje. Manžel je rychlejší, já jdu pomaleji za ním. Kochám se okolím, užívám si cestu, rozjímám a najednou zpráva. Nevím, jestli to také znáte, ale to není nápad nebo nějaká úvaha, to je prostě jasná zpráva. Nekompromisní hlas, můj vnitřní hlas mi pokládal otázky, na které okamžitě přicházely odpovědi.

Přečíst celý článek

O návratu k moudrému tělu 1. část - Michaela Pavlíková

Míša o sobě: "Jsem průvodkyní vztahem k jídlu a tělu. Znamená to, že lidem pomáhám v tom, aby jedli opět radostně, svobodně a intuitivně, a aby své tělo milovali, ctili a uměli mu naslouchat. Někdy o sobě také říkám, že jsem tlumočnicí mezi tělem a myslí, protože ne vždy naše přespříliš civilizovaná mysl rozumí pradávnému jazyku těla. Vědomé jedení považuju za základní pilíř zdravého metabolismu. Budu ráda, když skrze můj příběh a i příběhy dalších mých klientů načerpáte znalosti i inspiraci, a ještě raději vám nabídnu své služby, šité vám na míru."

Přečíst celý článek

Příběhy žen po kurzu pánevního dna

Zkušenosti, zážitky, úspěchy i neúspěchy, radosti i strasti žen, které se mnou absolvovaly kurz pánevního dna metodou 3x3. Co se jim v životě změnilo? Co se o sobě dozvěděly? Jaké zážitky z kurzu měly? Bylo jim to k něčemu? Záměrně jsem ponechala i zprávy žen, kterým se až tak nedaří, nemají dost vnitřní motivace ke změně nebo prostě jiné své důvody. Všem ženám moc děkuji, za to že si udělaly čas a napsaly mi své postřehy. Vím, jak je potěšující a lákavé si přečíst zážitky ostatních, proto si velmi cením otevřenosti autorek. Všem vám ženy děkuji i za všechny čtenářky. 

Přečíst celý článek

KNIHA mého letošní léta

Ani přesně nevím, jak se informace o této knize ke mně dostala, jen vím, že to bylo to někdy v květnu. Kniha byla za poštovné, oslovil mě obrázek na obálce: zralý muž v má v náručí plnější zralou ženu, a také mě zaujal podnázev knihy: dovol svému muži nosit tě na rukou. Knihu jsem si objednala.

Přečíst celý článek