úvod blog KNIHA mého letošní léta

KNIHA mého letošní léta

Ani přesně nevím, jak se informace o této knize ke mně dostala, jen vím, že to bylo to někdy v květnu. Kniha byla za poštovné, oslovil mě obrázek na obálce: zralý muž v má v náručí plnější zralou ženu, a také mě zaujal podnázev knihy: dovol svému muži nosit tě na rukou. Knihu jsem si objednala.

Je to tak, ŽENA JE LÁSKA – dovol svému muži nosit tě na rukou od Milušky Matoušové, je to nejlepší co jsem letošní léto přečetla. Ani přesně nevím, jak se informace o této knize ke mně dostala, jen vím, že to bylo to někdy v květnu. Kniha byla za poštovné, oslovil mě obrázek na obálce: zralý muž v má v náručí plnější zralou ženu, a také mě zaujal podnázev knihy: dovol svému muži nosit tě na rukou. Knihu jsem si objednala. Za pár dní přišla, krásně zabalená, pokochala jsem se při rozbalování, ale měla jsem rozečtené jiné knihy, tak tato šla do pořadí.

Přišla na řadu 4. 7. 2017, jak to vím přesně? Píšu si deník. Od první stránky jsem byla lapena. S každou větou jsem souhlasila, mluvila mi z duše, no úplně s každou ne, některá ťala do živého, ale hned jsem dostala náplast v podobě příkladu a viděla jsem se v tom. Četla jsem ji po kouskách a říkala jsem si, to si budu muset přečíst znovu.  

Čím víc jsem byla začtená, tím víc jsem byla nadšená. A říkala jsem si, tu by si měla přečíst každá žena. Připadala jsem si, jako ženy po kurzu Tajemství pánevního dna, které mi říkají: Joli, tento kurz by měla absolvovat každá žena. Tak i ve mně se vzbudilo velké sdílecí nadšení. Kniha mi přišla tak zajímavá, poučná, jednoduchá, čtivá, láskyplná – jo to je to přesné slovo: LÁSKYPLNÁ. Je napsaná s takovou láskou, jemností, ohleduplností, prostě mě hladila po duši i srdci a mysl se nebránila. Krása.

Byla jsem celá rozněžnělá, ale tak hezky žensky a přitom jsem to byla pořád já. Předtím jsem měla několik výhrad ke svému muži, které, když jsem to vzala dle knihy, najednou zmizely. Vláďa je najednou v mých očích zajímavější, krásnější, silnější, sebevědomější, kreativnější v „ledasčem“, milejší, mazlivější, hravější, což mu přidalo na jeho mužnosti, v mých očích je prostě BŮH. Mám pocit, že se stal zázrak. A přitom stačilo tak málo dovolila jsem si nechat se inspirovat knihou ŽENA JE LÁSKA.

Napadlo mě, že by to byl nádherný dárek pro mé nejbližší ženy. V euforii jsem je spočítala a bylo jich k deseti. Šla jsem knihy objednat. Když jsem otevřela objednávkovou stránku http://zenajelaska.cz/kniha-zena-je-laska/ přišlo rozčarování z ceny. Kniha stojí bezmála 500 Kč. Říkala jsem si: cože? Tolik? To ne, to je moc. 500 Kč za knížku nedám, autorka se zbláznila tolik peněz za ní chtít. Nechala jsem objednávkovou stránku otevřenou a odešla od toho s úmyslem, že za takové peníze ji nekoupím. Blahořečila jsem si, že jsem si ji pořídila za poštovné. A říkala jsem si, dobře, nekoupím ji, ale všem ji půjčím. Už přesně nevím, co jsem dělala, ale ta cena mi stále vězela v hlavě. Začala jsem si uvědomovat, co všechno jsem v knížce dostala, co všechno mi přinesla, jak moc mi pomohla a najednou už mi nepřišla ta částka tak vysoká, vlastně mi přišla nízká.

Přehodnotila jsem množství svých nejbližších žen, které jsem zredukovala na 5. Rozhodla jsem se, že obdaruji opravdu nejbližší, maminku a sestru, skorosnachu Péťu, nejlepší letitou kamarádku Martinku a Jíťu. Knihy jsem pro ně objednala a všem je s obrovskou láskou věnovala. Nejvíc jsem spekulovala, zda má maminka takovou knihu ocení, zda to nebude zbytečné, přeci jen je to žena se svými zakořeněnými způsoby jednání s mým taťkou, bude tu knihu vůbec číst? Ale rozhodla jsem se, že je to jedno, knihu ji věnuju a jestli ji číst bude, nebo zůstane někde u ní založená, je jedno, chci jí ji dát, a co ona se svým dárkem udělá je její věc. Neptám se jí, jestli ji četla, co na to říká,… Prostě jsem ji jí dala a je to.

Dovoluji si říct, že kniha ŽENA JE LÁSKA je skvělým návodem pro nás silné ženy, jak snadno vyhoupnout své muže do takové síly, aby to naše silné ženství unesli a dokonce ho milovali, vítali a obdivovali. Jak říká Miluška – dovol svému muži, aby tě nosil na rukou.

Ač si vážím všech žen a myslím, si že by tuto knihu měla doma mít každá žena, že by se podle ní mělo učit na Základní škole, hodně by se tím vylepšily vztahy. Tak všem jsem vám ji teda nekoupila, ne fakt ne, nepřijde ti jako dárek. Ale rozhodně ti doporučuju si ji objednat, nebudeš litovat. A napiš mi, jak se ti líbila, jestli jsi z ní taky tak nadšená jako já.

ŽENA JE LÁSKA – dovol svému muži, aby tě nosil na rukou – objednat zde.