úvod blog Přednáškový cyklus pro ženy - Pohyb-IN-ky

Přednáškový cyklus pro ženy - Pohyb-IN-ky

Přednášky plné informací a praxe především pro ženy ve spolupráci s Jiráskovým divadlem v Novém Bydžově a nebo online. 

„KDYŹ SE TĚLO STÁVÁ DOMOVEM KDE JE VÁM DOBŘE“

Pohyb-IN-ky

Přednášky povedu zpravidla já: Jolana Novotná, pohybová specialistka, se zaměřením na funkční dech a pánevní dno, scelování diastázy, smysluplnou chůzi a záda v pohodě. Lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka švýcarského pedagogicko-pohybového konceptu Spiraldynamik® Basic LEHRGANG BASIC, lektorka Oxygen Advantage® - škola funkčního dechu Patricka McKeowna

  • Na jednotlivé přednášky je potřeba se přihlásit. 

Proběhlo:

7. 2. 2024 | 18:00 – 19:15| Rozdýchej pánevní dno - video záznam si pořídíte ZDE

Pánevní dno a dýchací bránice jsou nerozlučná dvojka. Přijďte se přesvědčit, jestli je to tak i ve vašem těle. Způsob, jakým dýcháme, ovlivňuje i náš hormonální systém. To může mít vliv i na kvalitu a funkci pánevního dna. Zažijte na vlastním těle funkční dech, který vaše pánevní dno povznese o patro výš. 

6. 3. 2024 | 18:00 – 19:15 | Cvičení pánevního dna není pro všechny - video záznam si pořídíte: ZDE

Dostáváte doporučení a rady, že pánevní dno potřebujete posilovat? Ale ono to tak úplně není pravda. Každá žena je jiná. Některá potřebuje posilovat, některá právě vůbec. Přijďte si udělat jasno, jaký typ ženy jste. Je pro vás posilování pánevního dna řešení nebo ne?

2. 4. 2024 | 18:00 – 19:15 | Pánevní dno v každodennostech - video záznam: ZDE

Praktické rady do života, aby vaše pánevní dno bylo v pohodě. Nač cvičit a pak se v každodenním životě ničit, no ne? Jen cvičení pánevního dna opravdu nestačí. Je potřeba naučit se své pánevní dno užitečně a smysluplně používat v každodenním životě. Když nesete tašku s nákupem, když tlačíte kočárek, zvedáte dítě, sedíte v práci, chodíte…

......................

Nadcházející

 9. 5. 2024 | 18:00 – 19:15 | Funkční dech pro ženy

Seznamte se se způsobem dýchání, který má vědecky podložené důkazy o tom, že náš běžný způsob dechu vede k onemocnění (vysokému krevnímu tlaku, ke kardiovaskulárním onemocněním, ke stresu a tím i k obtížím v pánevním dně). V roce 2008 byla udělena Nobelova cena za objev vzácné molekuly NO – oxid dusnatý, který si naše tělo dokáže tvořit samo a má nedozírný vliv na naše zdraví. Ale náš běžný způsob dechu ji vůbec nevyužívá. Přijďte se seznámit s touto jedinečnou možností, která váš dech změní na lék i pro pánevní dno. Přihlášení: ZDE

4. 9. 2024 | 18:00 – 19:15 – Přestaňte dýchat do břicha

Máte bolesti v krční, hrudní, bederní páteři? Máte rozestup břišní stěny – diastázu? Máte ochablé pánevní dno? Pak pokyn dýchat do břicha vám váš stav ještě zhorší. Přijďte a poznejte v čem je zakopaný pes a kam tedy dýchat.

2. 10. 2024 | 18:00 – 20:00 - Astma, alergie a dech v psychosomatických souvislostech

Světově známá psychosomatička Františka Janečková, vám vnese širší pohled na vaše obtíže.

4. 12. 2024 | 18:00 – 19:15 – Přestaňte svému pánevnímu dnu škodit

Snažíte se poctivě cvičit pánevní dno, dokonce jste změnily i používání svého těla v každodennostech, ale ještě stále jsou tu sporty, pohybové aktivity a další věci, které pánevnímu dnu škodí. Které to jsou? Přijďte, dozvíte se vše.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka  švýcarského pedagogicko-pohybového konceptu Spiraldynamik® Basic LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage®.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.