úvod blog téma „jídlo, tělo, potěšení“

Blog Jolana Novotná
... v poslední době dost pracuji na svém psaní. :)

Články na téma „jídlo, tělo, potěšení“

Po 16. letech na aerobiku

Chystám se po X letech na aerobik s Olinkou Šípkovou. Hlavní otázka: Co na nohy? Zalovím v botníku a světe div se, já našla ještě své staré boty. Nerozpadnou se mi po prvním kroku? Vydržím v nich?

Přečíst celý článek

Hravé každodennosti

Mám pro vás několik zábavných podnětů jak si zpestřit své každodennosti a přitom si hravou formou procvičit obě mozkové hemisféry. Vytvořit mnoho nových synapsí v mozku, obnovit spojení se svým tělem, s jeho buněčnou inteligencí. Je to takové propojení těla a mysli jinak.

Přečíst celý článek

Brýle? Odkládám. - Co jsem si z kurzu odnesla?

Kurz je za námi. Spousta cvičení, sebepoznání, odpočívání, uvolňování, rozhýbávání, pozorování, bloumání, hraní a pohody. Bylo nám krásně a odnesly jsme si toho spoustu. A co konkrétně já? Děkuji všem, kteří jste se ke mě přidali a děkuji Jano za otevření očí do dalších sfér našeho života. 

Přečíst celý článek

O tanci, zpěvu a pospolitosti - Dana Jirkalová

Jsem Dana Jirkalová a je mi 63 let sdílím vlastní životní zkušenost, která je vnímaná esencí a esenci všech kurzů a výcviků, kterými jsem prošla. Jsem certifikovaná lektorka Dance sof Universal Peace (Tance všeobecného míru, v Čechách známe jako Tance dávných tradic nebo Posvátné tance). Inspiruje se také slovanskou tradicí a tancem s přírodními nástroji. www.danajirkalova.cz

Přečíst celý článek

Funkce receptorů a ligandů během meditace - MUDr. Jan Šula a Jaroslav Dušek

Nervový systém a imunitní systém je jedno a totéž, nikoli anatomicky, ale funkčně říká na vysvětlenou zázračného uzdravení Clemense Kubyho Jan Šula. Za mě: Přijde mi, že jsou ty přednášky čím dál lepší, jasnější a srozumitelnější a použitelnější. Ján si odnáším: žehnat jídlu možná proto že u toho vařím? :-) A samozřejmě spoustu dalšího. 

Přečíst celý článek

Úvod do biomodulačního myšlení (Imunologie odpuštění) - MUDr. Jan Šula

ÚVOD DO BIOMODULAČNÍHO MYŠLENÍ Cítím potřebu trochu uvést následující myšlenky, které pohlížejí na biologickou léčbu z jiného úhlu než jsme byli zvyklí. Žijeme v převratné době, kdy i vědecky fundovaní lékaři začínají kalkulovat s pojmy jako duše, duch, éterické, astrální nebo mentální tělo, síla myšlenek a emocí a jejich vliv na vznik nemocí i na uzdravení fyzického těla. - říká MUDr. Jan Šula

Přečíst celý článek

Vztah k jídlu = vztah k tělu. Nebo je to naopak?

A co mě také zajímá je jídlo, strava, vztah k jídlu, vztah k tělu, mám pocit, že je to nyní velmi diskutované téma. Co jíst, co nejíst? Jakou stravu držet? Paleo? SCD? RAW? Vegetariánství? Počítat kalorie? Nejíst po 17h? Snídat? Nesnídat? Držet hladovky? Co je zdravé? Co je nezdravé? Ne vším jsem prošla, ale třeba s SCD jsem žila rok. Ano hodně jsem se při této stravě poznala. Zjistila jsem, že jsem vlastně závislá na jídle, na cukru. Rok jsem neměla v puse žádný cukr.

Přečíst celý článek

Končím s vedením kurzů "nevímnajakdlouho"

28.9.2017 mi přišla zpráva, uvědomění. Byla to jak rána z čistého nebe. Jsme na dovolené a jdeme na Sněžku, jako už letos po několikáté. Ten vrchol mě přitahuje. Manžel je rychlejší, já jdu pomaleji za ním. Kochám se okolím, užívám si cestu, rozjímám a najednou zpráva. Nevím, jestli to také znáte, ale to není nápad nebo nějaká úvaha, to je prostě jasná zpráva. Nekompromisní hlas, můj vnitřní hlas mi pokládal otázky, na které okamžitě přicházely odpovědi.

Přečíst celý článek

O návratu k moudrému tělu 1. část - Michaela Pavlíková

Míša o sobě: "Jsem průvodkyní vztahem k jídlu a tělu. Znamená to, že lidem pomáhám v tom, aby jedli opět radostně, svobodně a intuitivně, a aby své tělo milovali, ctili a uměli mu naslouchat. Někdy o sobě také říkám, že jsem tlumočnicí mezi tělem a myslí, protože ne vždy naše přespříliš civilizovaná mysl rozumí pradávnému jazyku těla. Vědomé jedení považuju za základní pilíř zdravého metabolismu. Budu ráda, když skrze můj příběh a i příběhy dalších mých klientů načerpáte znalosti i inspiraci, a ještě raději vám nabídnu své služby, šité vám na míru."

Přečíst celý článek