úvod blog Po 16. letech na aerobiku

Po 16. letech na aerobiku

Chystám se po X letech na aerobik s Olinkou Šípkovou. Hlavní otázka: Co na nohy? Zalovím v botníku a světe div se, já našla ještě své staré boty. Nerozpadnou se mi po prvním kroku? Vydržím v nich?

Jak tak držím boty v ruce vzpomínám, kdy jsem je měla naposledy na nohách. Kdy jsem to s tím předcvičováním aerobiku přestala, kdy jsem se přesunula k PILATES? Spočítám to, že to bude už víc jak 16 let. Týýýý brďo, to znamená, že jsem tyhle boty na nohách neměla 16 let.

A co aerobik, budu ho ještě po takové době umět? Půjde mi to? Jak dnes takové lekce vypadjí? Pak se znovu přesunu pozorností na boty. Nebudou mě tlačit, vždyť já na ně nejsem zvyklá. Ale hezky se mi barevně hodí k tomu co si chci vzít na sebe, to zase jó. Ryze z praktických a pohodlnostních důvodu začnu zvažovat, že si vezmu raději ještě záložní botky, svoje oblíbené barefooty. Tady zase otázka: Nebudou se mi klouzat, vždyť mají takovou hladkou podrážku. Prostě otázek plná hlava. Nakonec jsem sbalila boty oboje a vyrazila. 

Je den D a já jedu po 16. letech na Aerobik. Cestou uvažuji, kdepak se postavím. Běžně jsem ráda stávala v první řadě, abych dobře viděla, že? Ale dnes si říkám, mám jít do první řady? No, to asi nebude ideální, abych se tady ostatním pletla pod nohy. Vcházím do tělocvičny a má otázka je hned zodpovězena. První řada a i dalších asi 10 jsou už plné, takže není co řešit. 

Tak kam tedy? Které místo bude moje? Oko mi padne na poslední řadu uprostřed. Vidím to jako dobrý nápad. Budu mít Olinku pěkně před sebou a nebudu se tady nikomu motat pod nohy. 

Stojím na svém místečku a celá natěšená a tak trochu rozechvělá čekám na první kroky. Olinka pustila hudbu a jdeme na to. První pokyn, první kroky, první změna a já žasnu a až do konce lekce nevycházím z úžasu. ONO JE TO POŘÁD STEJNÉ. Stále "steptač, grejpvajn, lekr, pivot, šasé". Světe div se, ONO MI TO JDE. Tělo si okamžitě vzpomnělo. Vždyť jsem aerobik předcvičovala od roku 1985, tedy dřív se to jmenovala džezgymnastika a pak až později aerobik. Pamatujete ještě na Cvičme v rytme a taky na naší průkopnici Helenku Jarkovskou?

  Ano, chvilku mi trvalo zaktivovat mozek, aby si pamatoval choreografii, ale fakt se to nezapomíná. 

Vzpomněla jsem si, jak jsem takhle pravidelně vyrážela na celodenní aerobikové semináře a ještě si pamatuju, jak jsem po celém dni byla vyřízená. Jsem zvědavá, jak budu vypadat zítra. Dnes to naštěstí nebyl celý den, jen 3 hodiny. Večer jsem překvapená, že mě nohy nebolí, ale zlehka cítím namožené paže. Ráno se ukáže.

Ráno mě mile překvapilo, nohy trochu bolí, však jsem poskakovala jak divá, paže stále cítí, včerejší dávku kliků, ale není to tak strašný. Myslela jsem si, že to bude mnohem horší. 

Krásné vzpomínání to bylo, zjistila jsem, že bych se k předcvičování aerobiku hravě mohla vrátit. Ale asi ne. Přeci jen představa, že bych to dělala každý týden, mě už nebere. Ale příležitostně určitě, ano.

Takže zůstávám u vedení kurzů PILATES, kurzů PÁNEVního DNA, scelování DIASTÁZI.

O pánevním dně jsme se s Olinku taky bavily. Sama říká, že jsou to moc důležité svaly. Napadlo mě, že bych jí pozvala k rozhovoru? co říkáte?

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

 

 

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka  švýcarského pedagogicko-pohybového konceptu Spiraldynamik® Basic LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage®.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „Pohyb s láskou a úsměvem nejen v tělocvičně“ a „Mám se skvěle ve svém těle".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.