úvod blog téma „Zdraví a imunita“

Blog Jolana Novotná
... v poslední době dost pracuji na svém psaní. :)

Články na téma „Zdraví a imunita“

16. Pohyb(IN)ky - ZÍVÁNÍ

Potlačovat, nebo ne? Proč zíváme, jak se na to dívá funkční dech a jak pánevní dno a co to o nás říká? Další vysílání ze série objasňování nejen tělesných souvislostí pro tělo v pohodě.

Přečíst celý článek

BROUKEJ SI

Pánevnímu dnu dělá broukání moooc dobře, pánevní dno je po něm úplně blažené. Když si broukáš nějakou melodii, rozvibruješ a prokrvuješ tenhle důležitý svalový poklad v naší pánvi...

Přečíst celý článek

Nejzázračnější lék - NO

Oxid dusnatý (NO) hraje významnou roli ve vazoregulaci (otevírání a uzavírání cév). Reguluje vysoký krevní tlak, snižuje cholesterol, udržuje tepny mladé a pružné a předchází jejich ucpávání plakem a sraženinami. NO je geniální, protože léčí a uzdravuje, ale působí i preventivně.

Přečíst celý článek

Vědecký objev století - NO

„NO - oxid dusnatý - nepatrná molekula, která dokáže v nás v našem těle velké věci a navíc naše tělo si ji umí tvořit samo. Jenže mi ji z těla vyhazujeme. Nobelova cena za medicínu byla udělena v roce 1998 Robertu F. Furchgottovi, Dr. Louisi. J. Ignarrovi a Feridu Muradovi za objev molekuly oxidu dusnatého. Znáte a umíte využívat sílu tohoto mocného pomocníka v našem těle?

Přečíst celý článek