úvod blog Pozvedni si prsa i pánevní dno - Věš prádlo na šňůry

Pozvedni si prsa i pánevní dno - Věš prádlo na šňůry

Věšení prádla na šňůry má spoustu spoustu blahodárných účinků pro tělo... Před časem jsem na FB jsem dělala průzkum, kolik z vás stále věší prádlo na šňůry....

....Jsem mile překvapená, že vás je spousta, která u toho zůstala. Jupí.... A nebo ty, které nevěší se k hlasování nepřidaly?

Věšení prádla na šňůry má spoustu spoustu blahodárných účinků pro tělo.

  • Otevírá lymfatické uzliny v podpaží a tím přispívá ke zdraví našich prsou a odvádí tekutiny z paží, takže pokud vám ruce otékají, šup šup pověsit na šňůry alespoň 2 pračky.
  • Otevře hrudník a líp se pak dýchá. Často sedíme a máme zavřený hrudník, staženou dýchací bránici. Díky věšení prádla na šňůry se tohle všechno kompenzuje a náš hrudník se osvobodí a snadněji se dýchá.
  • Kulatá záda, povislá ramena a prsa? Minulost! - Při věšení prádla na šňůry se protáhnou prsní svaly takže mizí kulatá záda a když věšíte cejchy tak si i zaposilujete a to pozvedne povislá prsa. Takže další super důvod věšet prádlo na šňůry.
  • Pozvedá Pánevní dno - Když je stažená dýchací bránice viz bod č. 2. pak pánevní dno ztrácí parťáka v dýchací bránici, která pánevní dno rozpohybovává a pozvedá. Takže šup a další 2 pračky hezky pověsit na šňůry, ať je pánevní dno zdravější.

Jo a kdybyste chtěly pro Pánevní dno udělat ještě něco víc. Pak od září otevírám kurz PILATES pro Pánevní dno. Pokud si kurz koupíte do 16. 8. pak máte navíc 2 lekce ZDARMA... Kurz si objednejte: ZDE

 
PS: ptaly jste se mě, jestli mám ty šňůry opravdu tak vysoko, že na ně musím skákat. :-) ANO, opravdu mám, a chtěla jsem je tak, abych si u toho mohla ještě i poskočit :-))))).

  • Pravidelná živá vysílání Pohyb-IN-ky, ve kterých dávám další rady pro pohodu nejen těla. Vysílání jsou ZDARMA. Registrace: ZDE

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka  švýcarského pedagogicko-pohybového konceptu Spiraldynamik® Basic LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage®.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.