úvod blog téma „RADY a DOPORUČENÍ pro zdraví“

Blog Jolana Novotná
... v poslední době dost pracuji na svém psaní. :)

Články na téma „RADY a DOPORUČENÍ pro zdraví“

NAHLÉDNI do své PÁNVE

HOLA, HOLA! PÁNEVNÍ DNO VOLÁ! Děvčata, dávám vám sem krátké video z unikátní základní cvičební lekce pro pánevní dno. Názorně vám v něm ukazuji jednotlivé vrstvy pánevního dna a objasňuji jejich roli v našem těle!

Přečíst celý článek

16. Pohyb(IN)ky - ZÍVÁNÍ

Potlačovat, nebo ne? Proč zíváme, jak se na to dívá funkční dech a jak pánevní dno a co to o nás říká? Další vysílání ze série objasňování nejen tělesných souvislostí pro tělo v pohodě.

Přečíst celý článek

I mě bolí záda !!!!

Chytly záda. Mě lektorku kurzu Záda v Pohodě. Ano, všichni jsme na cestě a život nás prověřuje, jestli sami sobě nasloucháme dostatečně. A tak právě procházím zkouškou. 

Přečíst celý článek

PEKÁČ z trouby

Užívej své tělo chytře! Zvedáš kbelíky s vodou na vytírání? Vytahuješ plný pekáč masa nebo se zeleninou z trouby? Nosíš děti na rukou? To všechno jsou "těžká" břemena. 

Přečíst celý článek

BROUKEJ SI

Pánevnímu dnu dělá broukání moooc dobře, pánevní dno je po něm úplně blažené. Když si broukáš nějakou melodii, rozvibruješ a prokrvuješ tenhle důležitý svalový poklad v naší pánvi...

Přečíst celý článek

NESEĎ DLOUHO

Pánevnímu dnu sezení nedělá dobře. Už po 1 hodině sezení začíná trpět nedostatkem prokrvení a ochabuje, což může mít nepříznivý vliv na jeho pevnost a funkci.

Přečíst celý článek

RUCE vzhůru

Užívej své tělo chytře! Chceš si něco vzít z horních poliček, zvedneš ruku... Ha! Jakpak to děláš? Trápíš svou páteř nebo jí prospíváš?

Přečíst celý článek

Smysluplné běžkování

Běžkování vychází z chůze, tedy pokud jezdíte klasiku, přesto má své specifika, ve videu ukáži jaká.

  • Chodidla vás udrží v tempu i když nebudete mít dobře namazáno.
  • Měkká kolena zajistí, že pohyb bude k páteři šetrný.

Přečíst celý článek

Rýma, ucpaný nos, zahlenění

Jednoduché praktiky pro uvolnění nosu, dutin i zahlenění, rozpuštění rýmy ....

Nos je důležitý orgán a když je neprůchodný, tak nám to nejen znepříjemňuje život, ale hlavně znemožňuje používat ten nejsnadněji dostupný lék, což je NO.

Přečíst celý článek