úvod blog téma „vbočený palec“

Blog Jolana Novotná
... v poslední době dost pracuji na svém psaní. :)

Články na téma „vbočený palec“

Smysluplný pohyb

Pravidelné cvičební lekce pokud chcete povzbudit pánevní dno, dobře tonizovat břicho, aby bylo v souladu se scelováním diastázy. Povznést páteř, aby plotýnky měly dostatek prostoru, aby se vám uvolnil hrudník, krk či bedra, nebo aby vaše kyčle, kolena, ramena byla v pohodě.

Přečíst celý článek

Udělám vám vložky na míru

Před pár dny mi přišel dopis, který jsem se rozhodla zveřejnit – samozřejmě se souhlasem odesílatelky.
Milá Jolano, přeji pěkný pozdní večer, 
sáhnu do minulosti, kdy mi bylo krásných padesát a objevily se halluxy...

Přečíst celý článek

Zdravé nohy po celý život

Chodidlo je dokonalá část našeho těla. Chytře zkonstruovaná tak, že nás dokáže udržet ve stoje, umožňuje chůzi. Uvědomme si jak malá základna to je. Co všechno chceme, aby naše chodidlo dělalo, co všechno nese, jak jsme těžcí? Zkuste si představit maličké svaly v chodidle, je jich tam okolo 200, jak velkou musí mít sílu, aby to všechno zvládly a my mohli chodit, stát…

Přečíst celý článek

Proč cvičit se mnou?

Protože vás vedu k sebepoznání, k poznání svého těla, k uvědomění si, jak to mám teď. Naučím vás, jak to udělat jinak nově, nebo dáme zadání tělu, aby si našlo svaly, kterými to zařídí samo. Probouzíme jeho kreativitu a tím jeho samonapravovací, sebeuzdravovací cesty. Tělo miluje pohyb, především pestrý pohyb. Proto je každá hodina jiná, díky tomu je stále mysl zaměstnávaná a podporovaná k tomu, aby vymýšlela nové cesty. Neboť jinak se nudí, stagnuje a tím i naše tělo. 

Přečíst celý článek

Zkušenosti lidí po kurzu Vbočeného palce a spadlé příčné klenby nohy

Přečtete si zkušenosti lidí, kteří se mnou absolvovaly kurz vbočeného palce a spadlé příčné klenby nohy. Co se jim v životě změnilo? Jaké zážitky z kurzu měly? Bylo jim to k něčemu? Záměrně jsem ponechala i zkušenosti lidí, kterým se až tak nedaří, nemají dost vnitřní motivace ke změně nebo prostě jiné své důvody. Všem vám moc děkuji, za to že, jste si udělali čas a napsal mi své postřehy. Vím, jak je přínosné si přečíst zážitky ostatních, proto si velmi cením otevřenosti autorek i autorů. Všem vám děkuji i za všechny čtenáře a čtenářky. 

Přečíst celý článek

Noha jako míč

Zamysleli jste se někdy, obyčejným selským rozumem, proč máme vývojově v chodidle podélnou a příčnou klenbu? K čemu slouží? Jakou mají funkci? Co se stane, když nějaká klenba spadne, jaký vliv to má na všechno co je nad tím?

Přečíst celý článek