úvod blog Smysluplný pohyb

Smysluplný pohyb

Pravidelné cvičební lekce pokud chcete povzbudit pánevní dno, dobře tonizovat břicho, aby bylo v souladu se scelováním diastázy. Povznést páteř, aby plotýnky měly dostatek prostoru, aby se vám uvolnil hrudník, krk či bedra, nebo aby vaše kyčle, kolena, ramena byla v pohodě.

 

Smysluplný pohyb

Hippokrates řekl svým žákům, budoucím lékařům:

„Správným pohybem je možné nahradit jakýkoli lék, ale žádný pohyb nenahradí pohyb. Ten pohyb musí být pestrý a různorodý. Vaším úkolem je vymyslet pacientovi to nejefektivnější cvičení, ale vy ho musíte dělat také, abyste šli svým pacientům příkladem.“

Smysluplný pohyb je pestrý a různorodý výběr ze všech mých absolvovaných škol a vzdělání. Tvořím vám na míru přesně takové cvičení jaké je pro vaše tělo třeba. Přesně podle Hippokratových doporučení.

Jak tvořím lekce?

Jsem nápaditá. Jakmile se ponořím do atmosféry lidí, kteří se sejdou, napadají mě cviky, pohyby, doteky, věci, které jsou přesně potřeba, pro dané téma, pro danou skupinu, pro daného člověka, pro dané místo, pro daný čas. To je můj dar podpořený mnoha specializacemi a 35 lety praxe ve vedení pohybových lekcí. Často mi klienti říkají, že jsou při lekci jak v jiné dimenzi a když odcházejí, mají úsměv nejen na tváři, ale hlavně v srdci a s tím krásnem odchází a šíří tuto atmosféru dál. Sdílením se pohoda násobí.

Z čeho čerpám?

Začala jsem s „čistým a poctivým“ Pilates (mám vystudované 3 školy), pak jsem do lekcí začala vkládat praxi z fyzioterapeutického konceptu Spiraldynamik, z kurzů všímavosti (mindfullness), Feldenkraisovu metodu, vývojovou kineziologi, bioenergetické cvičení. Škola pánevního dna Renaty Sahani se také začala promítat do mých lekcí. Z paní „důležité“ a důsledně dodržující pravidla jsem se přerodila do pohodářky, vše zjednodušila a přinesla hravost, což je další barva smysluplného pohybu. Více o mě a mém vzdělání: ZDE

V čem vašemu tělu pomůže?

Pokud chcete povzbudit pánevní dno, dobře tonizovat břicho, aby bylo v souladu se scelováním diastázy. Povznést páteř, aby plotýnky měly dostatek prostoru, aby se vám uvolnil hrudník, krk či bedra, nebo aby vaše kyčle, kolena, ramena byla v pohodě. Chcete pozvednout náladu, prosvětlit své chmury, načerpat energii, rozpustit stres, být v kolektivu stejně naladěných lidí, tak vítejte v mých pravidelných lekcích Smysluplného pohybu.

Pro koho se lekce hodí?

Pro muže i ženy, pro mladé i zralé, pro štíhlé i plné, pro zdravé i ty méně, pro veselé i smutné a především pro vás, kteří berete péči o své zdraví do svých rukou. Lépe cvičit než operovat je i vaším heslem. Pro začátečníky i pokročilé.

Co budete potřebovat?

Pohodlné oblečení, ostatní najdete na místě.

A ještě než dorazíte. Udělejte svému tělu dobře Blahodárnou masáží. 

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Pravidelně vysílám a dělím se o své postřehy, dávám rady a inspirace pro zdravý pohyb, ale také své uvědomění ve FB skupině a na mém YouTube profilu přidejte se a dejte odebírat:

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube, pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Vyzvedněte si online dárky, které jsem pro vás připravila: ZDE