úvod blog Nejzázračnější lék - NO

Nejzázračnější lék - NO

Oxid dusnatý (NO) hraje významnou roli ve vazoregulaci (otevírání a uzavírání cév). Reguluje vysoký krevní tlak, snižuje cholesterol, udržuje tepny mladé a pružné a předchází jejich ucpávání plakem a sraženinami. NO je geniální, protože léčí a uzdravuje, ale působí i preventivně.

V minulém článku jsem vám představila účinky křehké molekuly NO – oxidu dusnatého, kterou si naše tělo umí vytvářet samo. Zaměřila jsem se na využívání NO z paranasáních dutin (vedlejší nosní dutiny). Ukázala jsem vám, jakým způsobem dýchat, abyste svůj vlastní NO, když ho tělo vytváří, využívali pro své zdraví. Článek Vědecký objev století: ZDE

Nezbytné je dýchání nosem a to jemně.

Molekula NO je křehká. Abyste ji z paranasálních dutin do krevního řečiště dopravili v celku, je třeba dýchat jemně. Jinak se rozpadne dřív než doputuje tam kde je jí třeba.

Vlastním NO se nikdy nepředávkujete, naše tělo je chytré a použije jen takové množství, které potřebuje.

Cituji z tiskového prohlášení při udělování Nobelovy ceny za medicínu 12. 10. 1998

Výhody NO pro:

  • Srdce: Při ateroskloróze produkuje cévní výstelka snížené množství NO, avšak dostatečné množství NO může být zajištěno nitroglycerinem, nebo můžete opět využít vlastní tělo a navýšit tvorbu NO pomocí vhodného způsobu skrze dech.
  • Plíce: Lidé, které sužuje astma, dušnost, poškození plic, mohou být léčení inhalací plynného NO. Rozhodující je však dávkování, protože uměle dodávaný plyn může být ve vysokých koncentracích jedovatý. Což se u vlastní produkce nikdy nestane. Tělo samo nikdy nevyrobí život ohrožující množství NO.
  • Rakovina: Bílé krvinky využívají NO nejen k likvidaci infekčních faktorů, jako jsou bakterie, plísně a paraziti, ale také chrání člověka před nádory.
  • Impotence a Libido: NO vyvolává erekci penisu rozšířením cév v topořivých tělískách. Toto zjištění vedlo k vývoji nových léku proti impotenci, jako je třeba Viagra...
  • Ostatní: NO je důležitý i pro paměť, dále pro čich i pro naši schopnost rozeznávat různé vůně.

Záleží na vás, jestli chcete být závislí na lécích a svou odpovědnost za své zdraví přenecháváte preparátům, které mají zpravidla četné vedlejší účinky. Nebo využijete vlastní zdroje.

  • Příroda nám nadělila ten nejzázračnější lék na zachování nejen kardiovaskulárního zdraví – oxid dusnatý (NO) – a ten je vyráběn přímo v našem těle.

Použijte selský rozum. Laboratorně vytvořený lék může uzdravit a pomoci, v tomto případě i uměle vytvořený NO doplněný z vnějšku je užitečným řešením akutního stavu. Ale pokud se budete chovat stejně, tak jako před onemocněním, v tomto případě pokud budete dýchat stále stejně bez proměny (tj. dýchání nosem) tak se nemoc vrátí. Pak nezbývá než léky užívat neustále, nebo udělat změnu a udržovat si své zdraví novým způsobem dýchání. Přijde vám to taky logické?

  • Pro příklad: Přecházení na červenou. Pokud máte zvyk přecházet ulici na červenou, tak dřív nebo později dojde k nějaké kolizi a ke zranění. Za pomocí léků se uzdravíte, ale opět budete chodit na červenou, tak to dopadne stejně. Než pochopíte, že prevence je chodit na zelenou.

Ještě pořád chodíte na červenou?

Záleží pouze na vás, zda sáhnete po vlastních zdrojích a začnete praxi s navyšováním NO a umožníte oxidu dusnatému, aby v těle konal svou práci.

Pojďte si svůj NO navýšit až 15x a udělejte z něj lék pro vaše všelijaké neduhy.

Nemáte co ztratit, můžete jen získat. Už přeci víte, že vlastním NO není možné se předávkovat.

Základ už umíte, návod byl v minulém článku Vědecký objev století: ZDE

Léčivá praxe:

Posaďte se pohodlně na židli, pěkně v klidu a zlehka se nadechněte nosem, zacpěte si prsty nos,  pootevřete ústa a za plynulého jemného výdechu ústy vyslovte háááááááááááááááááááá a ať vám to hááá pěkně rezonuje, rozezvučí dutiny – říkám tomu ozvučený výdech. Uvolněte nos, jemný, něžný nádech nosem, po kterém opět následuje ozvučený výdech ústy se zacpaným nosem.

Nádech nosem, ozvučený výdech ústy s ucpaným nosem.

Co se v těle děje?

Za pomoci zvučení v paranasálních dutinách dochází k vibraci (v nose i vedlejších nosních dutinách budete cítit vrnění). Vibrace až 15x násobí tvorbu vlastního NO. Pokud navýšený NO chcete využít, předpokládám, že ano, proč byste to jinak dělali, ne? Tak následující nádech musí být nosem, abyste vytvořený NO do sebe nasáli. Ještě znovu připomínám. Molekula NO je křehká, tak nádech musí být jemný, aby se nerozpadla dřív, než doputuje do krevního řečiště.

Jak často?

Jak je libo. Klidně 5x denně 5 minut. Však už víte, že naše tělo nevyrobí víc NO, než potřebuje a tím pádem odpadá jakékoli riziko předávkování – naše tělo tááák chytrý.

  • Doporučuji: Raději víckrát denně a kratší čas, než 1x denně a půl hodiny v kuse. Ať je dávkování postupné a tělo má čas na využívání.

No a to je vše. Je to jednoduché.

Ale má to zádrhel.

Víte v čem? V lidech. Musí se TO dělat! Není to instantní řešení jako chemický lék. Ten spolknu a je to. Ale to je na každém z nás.

Ale jak s oblibou říkám. Nevěřte mi, raději si udělejte vlastní zkušenost a pak hodnoťte. Díky…. 

Pro dnešek je to vše. A teď pojďte do praxe.  

Vyzvedni si ZDARMA ucelenou řadu: 5 rad pro tvé procházky... dej CHŮZI šanci: ZDE 

Sdílej, šiř, pošli svým kamarádkám.... Ať i ony mohou využít své procházky pro zdraví svého těla. 

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Video: PROZKOUMEJ SVŮJ NÁDECH: ZDE