úvod blog Den pro zdraví v NB - boty dolů a jdeme cvičit!

Den pro zdraví v NB - boty dolů a jdeme cvičit!

Moje 1. přednáška před tolika lidmi a navíc místními. Věděla jsem, že jsou v sále fyzioterapeuti i lékaři, tak jsem byla nervózní. Ale díky teplu jsme se potili všichni, nejen já.

Vykoukl na mě příspěvek na FB a já si uvědomila, že jsem vám, kteří nejste na FB nedala ani žádnou zprávu o této krásné události.

Ten den si pamatuju přesně 26. 6. 2017. Bylo horko na padnutí. V sále nedýchatelno. Má přednáška o terapii vbočeného palce a funkčních chodidlech byla v 15h. Ale sál byl plný včetně balkónu.

Byla jsem nadšená a zároveň nervózní. Jsem spíš praktik, tak jsem i přednášku prokládala praxí. A jako první jsem jim nabídla, aby si zuli boty a postavili se. Mile mě překvapili, že se všichni zapojili. Byla jsem nadšená. Přednáška se moc líbila a já byla šťastná. 

Děkuju za takové akce, které pořádalo město pro své občany. A také děkuju za pozvání, bylo mi ctí i potěšením se podělit o své umění.

Tohle jsem napsala hned po přednášce:

  • A je to za mnou. Uf, nervozita odezněla. Jsem nadšená kolik lidí přišlo na přednášku Vbočený palec, spadlá příčná klenba nohy. Lépe cvičit než operovat, konanou v rámci Dne zdraví v Novém Bydžově. Plný nádherný historický sál Městského úřadu. Mám velkou radost kolik lidí chce řešit své obtíže jinak než operací. Děkuju za pozvání paní tajemnici Marcele Česákové.

Na základě projeveného zájmu jsem v září otevřela kurz Vbočeného palce. Jeho zahájení bylo opět kuriózní.

  • Přihlášených bylo 15 lidí, pomůcky jsem měla pro 20 lidí, přeci pro sichr. Postupně se s lidmi seznamuji, odškrtávám si platby a předávám cvičební pomůcky. Postupně vcházejí další a další i nepřihlášení lidé. Žasnu. Rozdala jsem poslední pomůcku a se smíchem říkám: snad zamkneme, aby už nikdo nepřišel, ne?
  • Kurz začal a po chvíli se znovu otevřou dveře tělocvičny a vstupuje další paní. Že to nemohla najít, že jde na kurz Vbočeného palce. Sál vybuchl smíchy a říká: Ano už zamkneme. Paní jsem dala ještě pomůcky, které jsem si nechala na ukázku a pak už nikdo nepřišel. 

Takových kurzů a přednášek jsem potom měla ještě několik nejen v Novém Bydžově, ale i v Týništi nad Orlicí, Hradci Králové atd.

Příběhy lidí, kteří absolvovali kurz Vbočeného palce: ZDE

Článek: Chůze jako terapie: ZDE

Mám pro vás ještě další doporučení: Poznejte psychosomatické souvislosti svých obtíží v nohou. 

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Líbil se vám článek? Klikněte nahoře na: To se mi líbí. Díky tomu vím, že vás mé články zajímají a mám psát další. :-)