úvod blog téma „Smysluplná chůze“

Blog Jolana Novotná
... v poslední době dost pracuji na svém psaní. :)

Články na téma „Smysluplná chůze“

Nejzázračnější lék - NO

Oxid dusnatý (NO) hraje významnou roli ve vazoregulaci (otevírání a uzavírání cév). Reguluje vysoký krevní tlak, snižuje cholesterol, udržuje tepny mladé a pružné a předchází jejich ucpávání plakem a sraženinami. NO je geniální, protože léčí a uzdravuje, ale působí i preventivně.

Přečíst celý článek

Smysluplný pohyb

Pravidelné cvičební lekce pokud chcete povzbudit pánevní dno, dobře tonizovat břicho, aby bylo v souladu se scelováním diastázy. Povznést páteř, aby plotýnky měly dostatek prostoru, aby se vám uvolnil hrudník, krk či bedra, nebo aby vaše kyčle, kolena, ramena byla v pohodě.

Přečíst celý článek

Vědecký objev století - NO

„NO - oxid dusnatý - nepatrná molekula, která dokáže v nás v našem těle velké věci a navíc naše tělo si ji umí tvořit samo. Jenže mi ji z těla vyhazujeme. Nobelova cena za medicínu byla udělena v roce 1998 Robertu F. Furchgottovi, Dr. Louisi. J. Ignarrovi a Feridu Muradovi za objev molekuly oxidu dusnatého. Znáte a umíte využívat sílu tohoto mocného pomocníka v našem těle?

Přečíst celý článek

Smysly a chůze

Zatím jsme se věnovali na procházkách tělesným pohybům. Dnes do procházek přizveme i další smysly.

Máme 6 základních smyslů: zrak, sluch, hmat, chuť, čich a intuici.

Pojďme je v procházkách probouzet a trénovat. Už asi chápete proč: SMYSLUPLNÁ CHŮZE, že?

Přečíst celý článek

Chůze jako terapie

Miluju chůzi, ale i běžkování. Jít a kochat se přírodou, sebou, pohybem. Cítit, vnímat lehkost nebo naopak těžkost jízdy či chůze, všímat si sebe kdy chci přidat tempo nebo zvolnit. 

Přečíst celý článek

Nejuniverzálnější cvičení

Dnes vám chci představit, nejuniverzálnější, nejefektivnější, nejjednodušší cvičení jaké si vůbec dovedete představit. Dámy a pánové představuji vám… Tramtarará….. Smysluplnou, divotvornou a uzdravující.....

Přečíst celý článek