úvod blog Kurz ZÁDA v POHODĚ je víc než jen pohyb těla

Kurz ZÁDA v POHODĚ je víc než jen pohyb těla

Bolela mě záda a cvičila jsem poctivě podle doporučených rad a bylo to málo. Bolest se zmírňovala, ale stále se vracela. Než jsem pochopila, že jen cvičit tělo a rehabilitovat nestačí.

Že potřebuji změnit své chování, své nakládání na sebe, svou angažovanost pomáhat, být k dispozici ostatním, být hodnou holkou, která pomůže, vyslechne, zařídí, udělá, je milá, laskavá, nikdy neřekne ne a navíc to vše bere jako prestiž, jako CNOST. 

Dokonce jsem za to na sebe byla pyšná, že jsem skvělá, jak to všechno zvládnu, když jsem žádaná o pomoc, že o mě lidi mají zájem, vkládají do mě důvěru a důvěru tu nemůžu zklamat, ne? Co bych pak byla za člověka! Můj vnitřní moralista mě držel pěkně na uzdě. 

Taky se v tom vidíte? Ani se nedivím, takových nás je celá řada… Nakládáme na svá záda víc, než můžeme unést. Víc než máme síly, víc než si můžeme dovolit a to jen z toho důvodu, že neznáme míru, neznáme své možnosti, neznáme se…. 

  • Ale to nevadí, tak to je. Ale NEMUSÍ to tak být stále.

Já musela ochrnout, abych pochopila, kudy vede má cesta. V tom čase jsem měla dostatek času na retrospektivu svého života, životních názorů, postojů slibů a začala jsem dělat změny. A pak se začaly dít i divy a mým zádům se to začalo líbit a bylo jim líp a líp. 

Dodnes jsou mým barometrem, indikátorem, který mi dává zpětnou vazbu, jestli náhodou jsem si toho na sebe nenaložila moc. 

V mém kurzu Záda v pohodě ti ukážu, co dělám pro pohodu svých zad a naučím tě to taky. Budeme cvičit nejen tělo, ale poznáš i co ve svém životě začít měnit. Nech se vést, já už cestu prošla.

Jsem Jolana Novotná – pohybová specialistka s víc jak 35 letou praxí v oboru a především vlastní zkušeností. 

  • Ctím heslo: MÁM se SKVĚLE ve SVÉM TĚLE s láskou a úsměvem.

✦ Bolívá vás páteř a už vás to nebaví? Klikněte sem: ZÁDA v POHODĚ

Všechny články a mé příběhy se zády na jednom místě: ZDE

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE