úvod blog Na alergii jsem byla krátká

Na alergii jsem byla krátká

Mé síly a vhledy nestačily na to, abych se srovnala s alergií na kočičí tlapkání. Jen lehké kočičí poškrábání mě, oteklo, svědilo, bolelo, hořelo ještě 2 dny.

Františku Janečkovou sleduju už pár let. Ale až nedávno jsem se k ní objednala na terapii. Mé síly a vhledy nestačily na to, abych se srovnala s alergií na kočičí tlapkání. Často když jsem měla Barču (jméno naší kočky) na klíně a tlapkala mě, tak i to lehké poškrábání se mi nepříjemně zanítilo, svědilo, bolelo, hořelo ještě 2 dny. Někdy to bylo lepší, někdy horší…

Už mě to přestalo bavit a napsala jsem Františce, že mám takový a takový problém a že bych se ráda objednala k ní na terapii. Dopadlo to.

Nejprve mě překvapilo, že terapie probíhají přes telefon. To jako fakt, přes telefon. Lehnete si doma do postele, do svého hnízdečka, vezmete si sluchátka a raději i kapesníky a je to. Byla jsem zvědavá, jaké to bude.

Bylo to báječné, nikam necestujete, jste ve svém pohodlí. Pro mě prostě dokonalost. Ale na terapii jsou důležité výsledky, že?

A ty já už mám. Chvíli jsem Františce do telefonu popisovala co se děje, Františka měla okamžitě vhled a byly jsme doma. Terapie proběhla. Teď ještě jestli to zabralo.

Sedím venku a čekám, až Barča opět přijde a bude se lísat a mazlit a pak zase tlapkat. A světe div se. Je to už 3 měsíce od této terapie a nic. Fakt nic. Takže výborný.

Časem slovo dalo slovo a já se odvážila Františku požádat o rozhovor. Její pohled na témata, který se profesně věnuji. Tělo, pánevní dno, páteř, břišní stěna, nohy.

Nejprve jsme měly v plánu páteř, ale pak se vyjevilo naléhavější téma a to pánev.

Františka má svůj dům jako ateliér. Tvoří v něm obrazy reálné i ty v představách nás ostatních. Přepisuje traumata a tvoří spolu s námi nové obrazy. Je to prostě širokospektrá malířka a umělkyně.

Terapie dělá jen přes telefon, to už jsem tu psala. Do svého domu si téměř nikoho nezve. Nechce, aby ji někdo zdržovat a rušil od tvorby. O to víc si považuji, že mě pozvala k sobě domů na návštěvu a dokonce na oběd. Strávily jsme spolu několik hodin a byl to unikátní zážitek. Protože je tu tolik obrazů, které silově září a posilňují, že se mi zdá až neskutečné, že v takovém prostředí se dá i usnout.

Takže vítejte ve světě pohybu nejen těla, ale i mysli a shlédněte video záznam s psychosomatičkou Františkou Janečkovou a tématem: Radosti i strasti v pánevní oblasti.

Pohyb s láskou a úsměvem

Joli

 

Líbil se vám článek? Klikněte nahoře na: To se mi líbí, tím mi dáváte zprávu o vaší spokojenostiDíky 

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE