úvod blog Magická místa: Zebín

Magická místa: Zebín

Magická čedičová hora. Zase čedič, posilovač ledvin, jako na Kuňce, o kterém jsem psala v článku Magická hora: Kunětická hora.

Na vrcholku kaplička zasvěcená Máří Magdaleně. Kdy jindy na ní jít, než na svátek Máří 22. 7., ne? Navíc za doprovodu Terezie Dubinové a Jana Kroči.

Nahlédnout do starého příběhu Marie Magdalény i panny Marie - Marie matky. Který je odlišný od církevní prezentace. Ale to už není novinka, že to bylo jinak.

Z toho co jsem si vyposlechla, z toho co jsem tu viděla a vnímala se mi zjevil obraz.

Zebín jako silná dračí síla, nese na svém hřbetu drobnou, ale do daleka zářící kapličku zasvěcenou Máří Magdaléně. Snoubení, spojení mužské a ženské síly. Kdy mužská nese, chrání, pozvedá tu vyzařující, promlouvající ženskou - jemnou, pečující, stmelující, vyživující, láskyplnou sílu do širého okolí.

Jen spočinout na tomto místě byl pro mě zážitek. Navíc korunovaný magickým západem Slunce nad Troskami.

 

Měla jsem touhu jít na západ SLUNCE na Sněžku, ale po zážitku západu SLUNCE na Zebíně je má touha naplněna vrchovatě.

Vrátím se sem. Děkuju 

PS: ano, už jste mi psali, že na Sněžku je lepší jít na východ slunce, ale já ty západy miluju. Navíc, nač dělat věci, které jsou obvyklé. To totiž vede k obvyklým výsledkům. Co takhle zkusit věci neobvyklé :-)...

Další článek - Magická místa: Kunětická hora

Možná to také tak máte. Některá místa si mě vyloženě přitáhnou, napadne mě tam jet a potřebuju tam nějaký čas pobýt. Kolikrát o tom místě ani nic nevím, ale působí na mě uklidňujícím účinkem, nebo ani ne uklidňujícím, spíš jako když na mě něco mluví, říká buď tady, počkej, zklidni se, naslouchej. Někdy dostanu odpovědi na mé otázky, někdy zprávy pro sebe, nebo i pro někoho jiného. Nemám to takhle stále, ale čas od času ano. 

Přesto mám místa, na která se s oblibou, možná vlastně i s potřebou vracím. Nebo v určitém období tam často chodím a pak tam třeba rok nejdu. Vše nechávám na intuici. Však tam kde mám být, tak jsem. 

Takže pokud vás Zebín láka, tak běžte. Třeba jen tak, prostě pobýt.

Mějte se skvěle ve svém těle s láskou a úsměvem. A pamatujte nejen akcí a fyzičnem živ je člověk. Však v kurzech pánevního dna metodou 3 x 3 to učím a aplikujeme.

Joli 

Dárek ode mně. Udělejte svému tělu dobře Blahodárnou masáží.

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Kontakt: Jan Kroča, Terezie Dubinová