úvod blog Můj článek v Meduňce

Můj článek v Meduňce

Když mě o prázdninách zavolali z redakce Meduňka, že si pročítali můj blog, který je zaujal a že se jim líbí mé pojetí souvislostí pánevního dna, dechu a nohou a že by chtěli ode mne článek, nechtěla jsem věřit svým uším.

Že se jim líbí můj styl psaní, a že by byli poctěni, když bych pro ně napsala článek. .... Oni by byli poctěni, to se mi zdá? Já budu poctěna, když vydají můj článek. 

Během telefonátu mi paní šéfredaktorka navrhla, že mé téma je natolik zajímavé, tak že by tomu rádi dali víc prostoru tedy 2 - 3 stránky. Mě málem vypadly oči z důlku. Já, která si od školních let žiju v domnění, že ani můj sloh neměl hlavu ani patu. Natož napsat referát, to byl kámen úrazu. Tak jsem si o sobě myslela, že neumím psát, že píšu jak tatar. Ono ještě před pár lety mi jedna má kamarádka napsala, když četla můj článek. Ať se neurazím, ale že mé psaní vypadá jako by ho psal nějaký cizinec a nechal si ho přeložit v google překladači. Neurazilo mě to, ale moc mi to na mém spisovatelském sebevědomí nepřidalo.

Ale jsem odolná a píšu dál, prostě mám osobitý styl. Také mě jistý fyzioterapeut tepal za to, že v životě neslyšel, že by nějaký sval byl apatický... Prostě já používám své výrazivo a učím se s tím být v pohodě. Stát si za svou tvorbou, netradičními slovními výrazy, nehroutit se pod kritikou. Otužuju se i v této rovině :-). Pravidelně trénuju a za ta léta vidím, že jsem se opravdu vylepšila. A to platí vlastně úplně ve všem. I když ti to nejde, dělej to a za pochodu se zdokonaluj. Mě to funguje. :-)

Bylo mi ctí přispět i svým pohledem na souvislosti funkčních nohou a pánevního dna s názvem: Pánevní dno žije v nohou.

Všechny články jsou inspirativní. Tak neváhejte a skočte do trafiky pro nejnovější číslo.

Listopadové vydání časopisu Meduňka má zajímavé téma: Obouváme zdravé nohy. 

Chcete se dozvědět i o tom, jak mluvím a zajímají vás psychosomatické souvislosti dolních končetin?

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE