úvod blog Jak jsem začala mít úctu k MDŽ

Jak jsem začala mít úctu k MDŽ

Svátek MDŽ mi přišel vždy takový zvláštní, takový povinnostní. Neměla jsem k němu vztah a nepřišel mi důležitý se jím zabývat. Dalo by se říct, že jsem dokonce byla proti němu. Má vnitřní puberťačka - rebelka o sobě dává znát a projevuje se: Když něco dělají všichni, tak já to dělat nebudu! 

Stalo se před několika lety.

Je den před MDŽ, slavit nějaký socialistický svátek, ještě o něm psát a přát všem ženám, posílat nějaké gratulace, přání a dárky, tak to se mi fakt nechtělo. Ale pak mě něco ponouklo a probudila se zvědavost. Vyhledala jsem si na internetu historii tohoto svátku.

Čtu...

>>> 8. 3. 1908 bylo velké shromáždění za volební právo žen. – volební právo, mít svůj hlas, který má váhu, který má sílu, je slyšet, může změnit…. Najednou mi to začalo docházet, jako by mi někdo odkryl oči a uvědomovala jsem si co to je mít možnost svobodně volit. S v o b o b o d n ě   s i   v o l i t , hlasovat, hlásit, být slyšena . . .

>>> 8. 3. 1975 byl tento svátek oficiálně uznán Organizací spojených národů jako svátek ženské solidarity za rovnoprávnost, spravedlnost, mír a rozvoj.

A tyhle informace mi najednou vklouzly do srdce a drnkla na mou vzpurnost, hrdost, či co. Najednou jsem uviděla tu velkou sílu žen, která je uznaná. Tu sílu hlasu možnost volby, to uznání z mužského světa a přijetí mezi sebe. Uznání, že i žena je osobnost, která má světu (mužům) co říct. A že její síla je ve vzájemné solidaritě, rovnoprávnosti, spravedlnosti, míru a rozvoji.

Najednou ta slova získávala obrazy a silné příběhy. Ve mně se probudilo napojení na tento zdroj. A zaplavila mě vlna ženské solidarity a najednou se pro mě stal tento svátek důležitý a hodný podpory, najednou chci být součástí, chci nést to poselství, chci slavit, chci se účastni. 

Možná máš také někdy nějaký problém s něčím, bojuješ proti něčemu, nebo se toho "z rebelství" nechceš zúčastnit, vymaňuješ se. A přitom někdy stačí si o tom získat víc informací a naslouchat srdcem a pak už stačí změnit názor. A to je změna zevnitř. 

Přeji ti i si, ať se rozvíjíme a jsme v míru především v sobě.  

A tady je můj dárek ZDARMA nejen k MDŽ. Přijmi ho jako projev a podporu ženské solidarity.  

  • Zvu tě k podpoře ženské solidarity. Pošli svým kamarádkám, mamince, sestrám, tetám, kolegyním..., sdílej na FB mou nabídku ZDARMA. 

  • Mimořádný dárek k MDŽ !!!!

  • Víkend 10. 3. - 12. 3.... ZDARMA

  • Vyzvedněte ZDE

Zvu i tebe k podpoře ženské solidarity,

kterou podporuji ještě i možností vyhrát pro sebe a tvou kamarádku

celoroční přístup do kurzu Záda v Pohodě. ZDE

 

Užijte si je, jsou tvořeny s láskou a úsměvem. 

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA. Neupejpej se a vezmi si je klidně všechny.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE