úvod blog Nejsem Pilates, jsem Jolana Novotná

Nejsem Pilates, jsem Jolana Novotná

Jak šel čas, sbírala jsem znalosti a proměňovala je praxí ve zkušenosti, začal vyplouvat na povrch pocit, že už nedělám Pilates. 

Začátek příběhu najdete zde: Konec www.pilatesnovotna.cz Děkuji. Postupně začal vyplouvat na povrch pocit, že bych chtěla web se svým jménem, pomalu jsem se od Pilates odroďovala, i když ho beru jako důležitou cestu k mému růstu a jsem mu v mnohém vděčná. Především svému velkému učiteli Danovi Müllerovi.

Ale já nejsem Pilates, já jsem já, dělám si to po svém, nedržím se jednoho stylu, nechávám se inspirovat. Jsem taková rebelka, která si jede po svém, vytvářím si svůj styl, nerada se zařazuji, neberu styly jako zákon a dogma, ale různě je ohýbám, prozkoumávám, upravuju, propojuju a zkouším. Aplikuju na sobě a pak teprve je nechávám vycházet ze sebe. Ještě víc jsem si to uvědomila nyní v tomto čase, jak má rebelka ve mně žije a v mnohém nesouhlasí, má svůj názor a podle něj se řídím. Více o mém růstu a uvědomování si přečtěte zde: O mě

Roku 2016 se začal rodit můj druhý web jolananovotna.cz, tady se na vzhledu podílel už i grafik a Lukyn do toho šel se mnou znovu a chopil se programování. Vlastně to bylo tím, že nenašel nikoho kdo, by to pro mě v tom rozsahu udělal, takže to na něj vlastně "zbylo". Je to borec. Já za ta léta, vyzrála. Naučil mě toho postupně víc a víc. Je to skvělý učitel, učí mírumilovně, laskavě, ohleduplně. Stále obdivuji, jeho přehled, ochotu a zájem mi vyjít vstříc. Je báječný syn.

Ale představte si co se mi stalo po ukončení webu pilatesnovotna.cz. Můj první online kurz Pilates z roku 2012, který běžel na webu pilatesnovotna.cz  zanikl spolu s webem a já si myslela, že si ukončení už ani nikdo nevšimne. A co se stalo? Lidé si všimli, začali mi psát, že se najednou nemohou dostat ke svému kurzu, že podle něj stále cvičí a co se děje, kde je?

To jsem fakt nečekala, samozřejmě že mě to potěšila a tak jsem se znovu na lekce podívala a zjistila jsem, že se podle nich stále dá dobře cvičit, že to stále jsem já i když nyní už starší, zkušenější, bohatší o další vzdělání a léta praxe, které do nových lekcí promítám. V současných lekcích vedu ještě víc do vědomí sebe, ale i tyto jsou hodnotné a přináší sebepoznání, úlevu od bolestí a vnímání svého těla v pohybu nově.

A tak jsem kurz obnovila a vložila do Pohybotéky.  

A je rok 2020, přišla darovaná pauza, kdy z nařízení byly všechny mé kurzy pozastaveny na 3 měsíce a já znovu objevila online svět. Začala jsem opět natáčet lekce. Vyplul na povrch můj dávný nápad vést cvičební lekce pro větší počet lidí za symbolický peníz, rozdávat povědomí o zdravém pohybu. Viz Vize pohybotéky.

Opět mi s tímto webem pomáhá syn, ale už vím co chci, už za ním chodím s nápady a on jen koulí očima a usměrňuje mě a opět mě učí. Učí mě trpělivosti, nespěchat, netlačit, dávat mu čas na to, aby on řekl, kdy to udělá, protože mě má jako „bokovku“. Do naše matkosynového týmu přibyl i manžel, naučil se stříhat a upravovat videa, je čím dál lepší a lepší a i on má se mnou svatou trpělivost, protože jsem "náročná" a docela mu do toho „kecám“. Jsem šťastná a nesmírně vděčná za pomoc mých mužů. Miluji vás chlapi moji. Děkuji

Jak to tak píšu, tak jsem si všimla, že mám 4 leté cykly. 2012 - první web a první online kurz, 2016 - nový web jolananovotna.cz a 2020 - pohyboteka.cz. Hmmmm. 

Jako projev vděčnosti a takovou oslavu a zavzpomínání budu nyní o prázdninách ZDARMA pouštět  jednotlivé lekce z tohoto Pilates kurzu nazvané Pilates 2012 na webu pohyboteka.cz. Budu ráda, když se mnou zavzpomínáte na mé online začátky a zacvičíte si. Děkuji

Pravidelné ZDARMA čtvrtky 20 – 21 h zde: Pohybotéka

První část příběhu si přečtěte zde: KONEC www.pilatesnovotna.cz - Děkuji

Chcete ještě kurz Pilates 2012? Mrkněte sem: Pilates 2012 

Přehled veškerých online kurzů, přednášek atd zde: Pohybotéka, chcete vědět co najdete v pohybotéce? Zde prozkoumejte: Obsah pohybotéky

Veškeré živé kurzy najdete tady: Přehled kurzů