úvod blog Celistvé zdraví ženy - 1. část

Celistvé zdraví ženy - 1. část

Obraz inspirovaný slovanskou výšivkou. Na začátku léta 2018 mi přišla chuť, vlastně nutkavá potřeba vyšít obraz, pak přišel nápad s jakým tématem a jeho tvorba neměla žádný časový plán, prostě plynula a žila mnou i skrze mne i s okolím. Příběh, který obraz vypravuje jsem vytvořila pro zdraví všech žen. 

Protože když bude zdravá, žena, bude zdravá i její rodina a svět. Úplně nejprvnější nápad byl, že to bude obraz, který budu s sebou nosit na kurzy Pánevního dna, ale po  dokončení si obraz řekl o jinou funkci. Nejen obraz, ale bude to i záložka do knížky. A tak vznikla záložka, která doputovala i k tobě a děkuji ti, že sis přišla pro výklad co v sobě obraz nese. 

Vše má svůj čas, sice záložka s obrazovým příběhem Celistvé zdraví ženy, kterou držíš v ruce, je už u tebe, ale můj článek ze slov a písmen ještě ne. Zraje, píši ho, nespěchám, dávám sobě čas najít slova, která vystihnout podstatu mého záměru. Učí mě novým, jiným uměním. Vím, že to bude delší příběh, jak obraz vznikal, co všechno zažil on i já během jeho tvorby, ale také to bude krátký příběh jen s významem symbolů. Učí mě být na sebe milá, netlačit na sebe, plynout, nedržet se pravidel v jakých posloupnostech by to mělo být.

Znáte to také? Plán, struktura .... vytvořit obraz, napsat příběh obrazu, další příběh můj s obrazem, dát ho na web a pak teprve šířit. Óoooo, jak mě by se líbilo, to mít takhle  pěkně uspořádané, pěkně postupně připravené, jaký by v tom řád, systém a jak já bych se v tom cítila v klidu, ale ono je to jiné, proč asi, že? Je to o celistvém zdraví ženy, o ženském plynutí, které nemá strukturu a řád.

A tak je to takové jiné. Učí mě respektovat toto jiné načasování, učím se v něm orientovat, učím se, se přizpůsobovat, učí mě si vycházet vstříc, postarat se o sebe abych se i v tomto jiném načasování cítila dobře, abych se o sebe dobře postarala, abych vymyslela, jak se o sebe hezky postarat aby mi v tom bylo dobře. Takže záložky už šířím, články jsou ve stavu zrodu, ale až nyní mě napadlo, že i když zde ještě nenajdeš celý příběh obrazu, tak zde najdeš aspoň ten nejaktuálnější stav v jakém to právě je.

Začátek: Obraz byl dokončen 15. 10. 2019 a večer byl pokřtěn ženami na kurzu Pánevního dna II v Novém Bydžově, záložky vyzvednuty z tiskárny 20. 11. 2019 a první ženy, které je obdržely, byly 21. 11. 2019 v Hořicích na přednášce Pánevní dno jako nové a od té doby je šířím a článek zraje a já se nyní těším, že čas se ponořit do jeho pokračování přijde o Vánocích. Ale možná to bude jinak. Uvidíme....

Další články najdete zde:              Význam symbolů a barev na obraze Celistvé zdraví ženy

                                                        Celistvé zdraví ženy - 2. část - dlouhý příběh, jak vznikal obraz

                                                        Celistvé zdraví ženy - 3. část - krátký příběh

                                                        Získej záložku nebo obraz zde: Záložka nebo obraz