úvod blog 1/ Co ANO, co NE pro pánevní dno v pohodě

1/ Co ANO, co NE pro pánevní dno v pohodě

Pojď se mnou objevovat tvé zvyky v používání pánevního dna a změň je. Během 5 týdnů ti ukáži, co prospívá tvému pánevnímu dnu a co ne. 

HOLA, HOLA PÁNEVNÍ DNO VOLÁ

Pánevní dno je delikátní svalové uskupení, které funguje úplně jinak než svaly zad, ruky, nohy. Vítejte na živém vysílání, kde vám objasním víc.

Udělej pro své pánevní dno to nejlepší a změň své zvyky v jeho používání. Pánevní dno ti bude vděčné a ty budeš spokojenější.

Tato hra vznikla vlastně náhodou, původně to měla být jednorázová poradna, kde objasním, co pánevnímu dnu prospívá a co ne. Nakonec je z toho seriál, který jsem nazvala: DEJ pánevnímu dnu šanci.

Mám ráda, když jsou věci praktické, použitelné a úplně nejlépe, aby byly hned a snadno aplikované. A tak se stalo. Zvu vás do poznání co ANO, co NE pro pánevní dno v pohodě.

1. šance pro tvé pánevní dno: CHOĎ se vyčůrat tehdy když potřebuješ.... 

Možná si říkáš: "CO TO JE ZA RADU"? To ví snad každý, ne? A kdy bych asi jinak měla chodit, než tehdy když potřebuju, ne? Ale sáhni si do svědomí, opravdu jdeš na záchod v tu chvíli když ti tělo hlásí, že máš naplněný močový měchýř? Není to náhodou jinak? Nikdy nechodíš preventivně, třeba když jdeš ven.... Nebo naopak dojít se vyčůrat odkládáš, protože potřebuješ něco dodělat a půlhodina, hodina utekla jak nic a ty sis ještě nedošla? Fakt to není tvoje téma? Protože z mé praxe vím své a divila by ses, kolik žen tohle zlozvyk má.

A kam nás vede? Vede k inkontinenci. A pak taky k odpojování se od svých potřeb, a taky k návyku: TO ostatní je důležitější než JÁ. Takže jsme u tématu sebelásky, sebehodnoty, sebevědomí...

A o tom to je. Podrobněji vysvětluji ve videu, viz níže.

  • Reference po 1. vysílání: Milá Joli, včera jsem stihla jenom kousek videa, tak jsem to dnes napravila. Děkuju za geniální nápad s jednotlivými vysíláními k tomuto tématu - co ANO a co NE pro pánevní dno v pohodě. První video bylo pro mě úžasné. I když mám za sebou kurzy, prospěla mi tato krátká a názorná přednáška s pomůckou a připomenutím..."vrátit do pánve život." Moc tě zdraví a přeje vše dobré Zdena...

A jak jsem řekla. Je tu výzva na celý týden:

  • Všímej si kdy tvůj močový měchýř hlásí, že si máš dojít na záchod. 
  • Všímej si kdy chodíš preventivně a kdy to naopak odkládáš. Proč?

Změň svůj zvyk.

  • Dojdi si jen tehdy když dostaneš z těla impulz, že potřebuješ (ne preventivně)!
  • JDI když tělo zahlásilo, že potřebuje (ne až to dodělám)!

Napiš mi do komentáře pod video na YouTube své postřehy, už teď se na ně těším, jsem totiž zvědavka zvědavá ☺

Jak napsat komentář k videu? Jednoduchý návod dole na stránce.

  • Chceš své tělo poznat líp? Zaregistruj se na ZDARMA vysílání. Můžeš být se mnou živě, nebo si nechat poslat záznam. Registrace i vysílání jsou ZDARMA: ZDE

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

  • Jak napsat komentář k videu na YouTube? Tady jednoduchý návod.