úvod blog Dýchání - psychosomatička Františka Janečková

Dýchání - psychosomatička Františka Janečková

Dýchání, dech a dýchací bránice je součástí Hlubokého stabilizačního systému páteře a tím ovlivňuje pánevní dno, diastázu, ale i má vliv jestli jsou záda v pohodě. 

Takže pokud máš nějaké trable se zády, s pánevním dnem, břišní stěnou, tak i téma dýchací bránice se tě týká. Nech se inspirovat. Probraly jsme nádechový hrudník, tíseň na hrudi, jemný dech, paranasální dutiny, ruce, klenby nohou, pánevního dna, měkké patro, lebku... Prostě Františka to vzala z gruntu.

Zajímavost týkající se rýmy: Proč a kdy přijde a jak ona souvisí s dechem?

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Reference:

Dobrý večer Joli, chci moc poděkovat za dnešní vysílání Vám i paní Františce. Vyzařujete obě úžasný pokoj a pozitivní energii. Po dnešku budu trénovat dýchání ještě intenzivněji. Mám pocit, že jsem v nádechu docela často...... A s tou rýmou to bylo taky hodně zajímavé... Hezký večer. Naďa