úvod blog NAHLÉDNI do své PÁNVE

NAHLÉDNI do své PÁNVE

HOLA, HOLA! PÁNEVNÍ DNO VOLÁ! Děvčata, dávám vám sem krátké video z unikátní základní cvičební lekce pro pánevní dno. Názorně vám v něm ukazuji jednotlivé vrstvy pánevního dna a objasňuji jejich roli v našem těle!

Ve videu mluvím o tom, že nejhlubší vrstva pánevního dna má největší vliv na náš HSS, ale TO ZDALEKA NENÍ VŠE!!!!!

Pojďme spolu nahlédnout i do vaší pánve!

  • Nejhlubší vrstva, její síla i pružnost je zodpovědná za to, zda naše orgány, močový měchýř, děloha, vaječníky... jsou na svých místech, nebo klesají či někam jinam se posouvají.

  • Její přiměřené napětí je klíčové pro prevenci i terapii inkontinence, prolapsů, cystokély, rektokély.... 

  • Navíc její šťavnatost má vliv i na prožívání rozkoše při milování.

Péče o pánevní dno je klíčová pro naše zdraví a pohodu. Ovšem aby PÉČE byla opravdu SMYSLUPLNÁ, pak je třeba rozpohybovat a cvičit svaly po vrstvách! Proč?

☑ VÝHODY cvičení po vrstvách:

  • Přesnější posílení: Každá vrstva dostane potřebnou pozornost, což zlepší účinnost a vyváženost.

  • Prevence obtíží: Cvičením po vrstvách prospějete i celému HSS, viz video.

☒ NEVÝHODY když cvičíte se svaly jako s celkem:

  • Riziko nerovnováhy: Některé svaly mohou být nedostatečně zapojeny, což může vést k nerovnoměrné síle a to je i důvod proč se vaše obtíže neustupují, nebo se vracejí.

  • Minimální účinek zpružnění fascií, které opět nesmírně ovlivňují sílu, napětí, pružnost svalů pánevního dna.

Pokud si chcete osvojit techniky cvičení po vrstvách a dosáhnout ještě lepších výsledků. Stačí kliknout na odkaz níže a vstoupit do nového světa zdraví, pohody a důvěry. 

Rozhýbej pánevní dno po vrstvách a dej pánevnímu dnu šanci - 1 cvičební lekce

※ Cvičební 10 minutovky pro funkční a zdravé pánevní dno - 17 video lekcí 

Rozhýbat a vyladit jednotlivé vrstvy pánevního dna rozhodně stojí za to. Ale co tady budu říkat já, že jsou mé rady i kurzy ženám prospěšné, přečti si co říkají ony:
  • Každý pohyb je prospěšný. Já si s výzvou odnesla nové cvičení (vlastně to pro mě začala být hra), spoustu informací (některých tak jednoduchých) o kterých jsem, nevěděla, a ani by mě nenapadly. Tohle nás lékaři neučí. Tohle všechno můžu zařadit do svého pracovního dne a je mi po cvičení tak trochu lehko... Eva
  • Všemi radami se řídím a začínají přinášet své ovoce... Jitka
  • Zaujaly mne tvoje jednoduché "triky", jak jsem si je nazvala. Všechno se dá v pohodě zvládnout a navíc mám pocit v těle, že s tím dnem rozhýbu mnohem víc svalů a svalíků, než když cvičím ty jiné cviky. U nich mám většinou zaťaté svaly v obličeji a u tebe se usmívám. Takže to má samá pozitiva. Děkuji za ně... Paty
 

Mějte se skvěle ve svém těle s láskou a úsměvem vaše lektorka pánevního dna Joli

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka  švýcarského pedagogicko-pohybového konceptu Spiraldynamik® Basic LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage®.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.