úvod blog 3/ Co ANO, co NE pro pánevní dno v pohodě

3/ Co ANO, co NE pro pánevní dno v pohodě

Dobrá rada nad zlato. Prozkoumej co tvé pánevní dno dělá když zvedáš něco těžkého. Je s tím v pohodě, nebo je z toho paf? Budeš se divit, ale sousta lidí to začne řešit až když je pozdě. Lepší dřív než později.

3. šance pro tvé pánevní dno: Podrž se!

Když zvedáš tašku s nákupem, kbelík s vodou, koš s prádlem, pekáč z trouby, dítě z postýlky, květináč, konev, bednu, pytel s hlínou.... prostě cokoli dalšího, nejprve své pánevní dno zabezpeč - pozvedni a pak teprve danou věc zvedni.

Když kašleš, smrkáš, kýcháš, směješ se i tady platí stejná zásada. Pozvedej své pánevní dno. Nekašlej na něj, protože pak kašleš na sebe.... Prostě PODRŽ SE! Protože nikdo jiný to za tebe neudělá.... Chceš podrobněji prozkoumat své pánevní dno? Tady je odkaz na test pánevního dna, ale i tvé břišní stěny. Funguje ti vše tak, jak má, abys měla tělo v pohodě? ZDE

Je tu výzva na celý týden:

  • Vždy když jdeš cokoli zvednout mysli na sebe a na své pánevní dno a zabezpeči ho: PODRŽ SE.
  • A úplně stejně podrž své pánevní dno při: kašlání, smrkání, kýchání, smíchu... test: ZDE
  • Všímej si, zda-li po akci dokážeš své pánevní dno i uvolnit a zda-li vnímáš i tuto rovinu uvolnění.

Napiš mi do komentáře pod video své postřehy. Už teď se na ně těším, však víš, že jsem zvědavka zvědavá :-)

  • Chceš své tělo poznat líp? Zaregistruj se na ZDARMA vysílání. Můžeš být se mnou živě, nebo si nechat poslat záznam. Registrace i vysílání jsou ZDARMA: ZDE

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

  • Jak napsat komentář k videu na YouTube? Tady jednoduchý návod.