úvod blog Nechoď preventivně, ani nezadržuj!

Nechoď preventivně, ani nezadržuj!

Poslouchej své tělo a uvidíš, jak tě odmění zdravím pánevního dna. Chodit čůrat preventivně, nebo naopak příliš dlouho zadržovat, protože nemáš čas si dojít, je cesta k urgentní močové inkontinenci. 

Proto je klíčové naslouchat svému tělu a respektovat jeho potřeby. 

Tím, že chodíš jindy než tělo hlásí, přispíváš k tomu, že tělo časem začne vydávat zmatené signály. Ztrácí kontakt se svými potřebami a pak raději hlásí pořád, i když je v močovém měchýři jen trochu moči a ty pak máš neustálé nutkání.

Znáš to, viď? Raději si dojdu, ať pak nepotřebuju.
Nebo jinak... To dodělám a pak si dojdu... a je z toho hodina prodlevy, ani nevíš jak, že?

Nauč se poslouchat a reagovat na potřeby svého močového měchýře, to je cesta k vyslyšení a reagování na potřeby svého celého těla.

Chodíš-li čůrat, tehdy když je to třeba, snížíš riziko inkontinence. To ti umožní žít plnohodnotný život bez obav a omezení. 

Takže nezapomeň: Nechoď preventivně, ani nezadržuj.

Hlásí-li tvé tělo, poslechni ho! Tvoje pánevní dno ti to vrátí zdravím, pohodou a sebevědomím! 

Přeji zdar tvému oživování pánevního dna. A věř, že tvoje tělo a pánevní dno ti poděkují!

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka  švýcarského pedagogicko-pohybového konceptu Spiraldynamik® Basic LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage®.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.