úvod blog Hele, že to děláš taky? Přiznej se :-)

Hele, že to děláš taky? Přiznej se :-)

Spousta žen své pánevní dno v běžném životě už od mládí přetěžuje. Prostě ho používají blbě. Dlouho je vše v pořádku a nic se neděje, ale po pár letech to vypukne. 

Pánevní dno začne chřadnout, přestává dobře sloužit. Tu a tam ukápne kapka do kalhotek. Občas někde něco začne vyklouzávat ven, pánevní dno je povislé, ochablé a přichází různá nepohodlí. Třeba taky bolest zad, problémy s SI... Jsi si jistá, že tebe se to netýká?....

Ženy své pánevní dno používají blbě. Jdou proti němu a nesmyslně ho vytlačují z těla ven. Ano, nedělají to vědomě, ale je to tak. A přitom tohle je základ. Používat svaly PÁNEVNÍHO DNA dobře, funkčně, užitečně ve svých každodennostech. 

Navíc, pokud už nyní máš nějaké trable s pánevním dnem je pokleslé, trápí tě hemoroidy, máš prolaps, rektokélu, cystokélu, výhřez meziobratlové plotýnky, trápí tě jakýkoli druh inkontinence, tak používat dobře a smysluplně pánevní dno v každodennostech je nezbytný základ. Jinak ti ani cvičení a ani operační zákrok stejně nepomůže. A to mi věř. Potkávám se s tím u všech klientek, které za mnou přijdou ať už na individuálku nebo do kurzů. Budu upřímná ještě jsem nepotkala ženu, která by tohle zrovna dělala dobře. Fakt ne. A proto taky vznikl tento kurz. Abychom začaly od základů.

Nač cvičit a pak se v během dne ničit, to je přeci blbost, že?

Co ty a tvoje pánevní dno? Vytlačuješ ho z těla v běžných každodennostech, nebo jste spolu dobré parťačky. PÁNEVNÍ DNO je ti ve své přirozenosti podporou. Prostě ať děláš, co děláš, tak Pánevní dno je tu pro tebe, je ti k dispozici a za všech okolností tě podrží. Ale pokud si myslíš, že když v pánvi nic necítíš, tak to také není kdovíjaká výhra. To znamená, že tvé pánevní dno je ztuhlé, zamrzlé a nebo odpojené, necítivé.

Takže jak to máš ty se svým pánevním dnem? Co dělá tvé pánevní dno?

  • Když neseš tašku s nákupem, kbelík s mokrým prádlem, konev na zalévání...
  • Když tlačíš kočárek, sekačku, chceš posunout těžké křeslo z místa na místo....
  • Když zvedáš dítě ze země, tašku s nákupem, těžký hrnec z plotny, pytel s hlínou...
  • Když přetahuješ těžká břemena....
  • Když jsi nachlazená a kašleš, smrkáš, kýcháš...
  • Když sedíš v práci, u počítače, u televize, v autě....
  • Když přecházíš po bytě, chodíš na procházky, túry ….
  • Když vyndáváš pekáč s husou z trouby... 

Drží? Klesá? Nevíš? Nic v pánvi necítíš? Hmmmmm.....

A ještě jedna úvaha: Když chceš otevřít zavařovačku, který je se šroubovacím víčkem. Nebo zaděláváš kynuté těsto ručně. Tady se nám nabízí abychom si na to vzaly pomocníky robot nebo otevírák. Prostě ty věci nedělat... Jenže tím zase ztrácíme příležitost přirozeně své pánevní dno trénovat, povzbuzovat, prokrvovat, posilovat....

Probuď své pánevní dno a připoj ho do svých každodenních činností. Ať se během nich pěkně hejbe a ne jen tak leží ladem, nebo nedej bože klesá.

Buď moudrá a začni své PÁNEVNÍ DNO používat tak, jak je to pro něj přirozené. A jak to umělo když jsi byla mladá. Připomeň mu, jak se má ve tvých každodennostech chovat, hejbat, zvedat, klesat, aby ses na něj mohla znovu spolehnout a bylo ti podporou.

Začni tím:  

  • nejjednodušším  
  • nejužitečnějším
  • nejméně časově zatěžujícím způsobem

Efektivní pohyb PÁNEVNÍHO DNA v každodennostech. Nač cvičit a pak se v každodenním životě ničit.

Úplně nejdůležitějším uměním, které pánevní dno ztratilo nejdřív je navázané spojení s dýchací bránicí, která ho dokáže krásně neustále stimulovat. Ale protože spojení není, tak se tak v těle neděje. Ale to nevadí. I to se dá obnovit. Stačí drobný trénink a je to. V kurzu ti ukážu jak snadné to je.

A pak taky můžeš slyšet, že pánevní dno je potřeba hlavně posilovat, ale ani to není pravda. Spousta žen, má pánevní dno zamrzlé, ztuhlé a tudíž nepohyblivé. A než s ním začneš hýbat, tak je potřeba ho nejprve rozmrazit. A i na to jsou jednoduché praxe. Neboj, vše je pro tebe v kurzu připravené.

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka  švýcarského pedagogicko-pohybového konceptu Spiraldynamik® Basic LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage®.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.