úvod blog TO MĚ SNAD CHCETE NAŠTVAT!!!!

TO MĚ SNAD CHCETE NAŠTVAT!!!!

U vody jsem se nachomýtla k rozhovoru asi osmiletých dětí. Chlapeček, říkejme mu Lůďa a holčička, říkejme ji Anička jsou patrně dvojčata. Hezky si spolu hrají dovádí, smějí se....

Připlave k nim holčička, říkejme jí Dáša a říká: Můžu si s vámi hrát? Lůďa s Aničkou se na sebe podívají, zapitvoří, otočí se k holčičce zády a po pár vteřinách ticha Lůďa šeptem řekne Aničce: Tak jí to řekni! Anička se na vteřinku zamyslí, ale pak se otočí a jasně, ale v klidu a vlastně i laskavě řekne: Nemůžeš.

Hmmm, říkám: Jsi dobrá holka!!! Jsem zvědavá jak to bude pokračovat dál.

Dášu to zaskočí, ale nenechá se odradit a optá se: A proč? Říkám sama sobě: Dobrý Dášo, neurazila ses hned, a jsi odvážná. Palec noru děvče.

Anička okamžitě bezelstně, mile a pravdivě odpoví: Protože si rádi hrajeme jen spolu.... Říkám si: Týýýý brďo, ta Anička je hustá. Obdivuju ji.

Tím to pro Aničku s Lůďou končí a vesele pokračují ve své hře a dovádění..... Já: Ty děti jsou báječný, jak hezky to umí říct. Jen ten Lůďa se zatím schovává za ženskou sukni....

Dáša se otočí, uraženě s takovým tím "Cccc..." plave od nich pryč a uraženě, dotčeně, vyděračsky hlasitě to okomentuje: TO MĚ SNAD CHCETE NAŠTVAT!!!!! Ale nečeká na odpověď a plave od nich dál.

Aničku s Lůďou to nechává klidnými, možná ve své hře to ani nezaznamenali. Možná ano, ale nenechali se strhnout Dášinou uražeností a hrou na city. Necítili se provinile, nepřebírali zodpovědnost za Dášiny pocity, zůstali v sobě. To bylo tááááák krásnýýýý. To je dobrá inspirace. Tenhle příběh si budu pamatovat!!!!

Ale bylo v něm mnohem víc příběhů a našich programů. Co v tom vidíte vy? Já viděla...

Slabého Lůďu, který neměl odvahu říct pravdu a delegoval to na Aničku. Sílu a odvahu Aničky, která v klidu vyjadřovala svou pravdu a nenechala se strhnout hrou na city od Dáši, ve které to vřelo a použila hru na vydírání.

Program "budeme se s ní hrát, aby ji to nebylo líto", vždyť nám to nic neudělá, prostě nás bude víc. To je hra hodných dětí, hlavně nikomu neublížit.

Všechny děti použily reakce, které vidí doma, které jsou na nich aplikovány a podle kterých budou žít i v dospělosti.
A tady se zase projevuje moje profesní deformace. Ale nemůžu si pomoct, prostě vám to musím říct.

Umění sebevědomé, jasné a klidné komunikace je pro ženy a jejich zdravé pánevní dno, zásadní.

Pokud to neumíme, bojíme se říct nahlas co se nám líbí, co nelíbí, co cítíme. Říct jak to chceme, či nechceme. Potlačujeme se, hrajeme hru na hodné holčičky, kde co spolkneme, necháme si pro sebe.... Pak to je cesta k problémům v pánevním dně. To co mělo být vyjádřeno a vypuštěno hrdlem, svým hlasem je delegováno dolů na pánevní dno. To toho časem už má plný kecky a začne vykazovat různé obtíže, ať už je to inkontinence, prolapsy, rektokély, poklesem, zamrznutím.... Ne není to jediná věc, ale je dost zásadní.... Pánevní dno by mohlo vypravovat... 

Anička je na tom dobře, pokud to takhle bude dělat dál, pak má velký předpoklad, že jej pánevní dno bude v pohodě zdravé. Jak na tom bude Lůďa, nevím, a Dáša má ještě dost času se ze svého vzoru vymanit.

Těším se na setkání ... Joli

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.