úvod blog Jsem čarodějnice, upálím se, HURÁ!

Jsem čarodějnice, upálím se, HURÁ!

Jak jsem slíbila v předcházejícím článku: Čarodějnické cvičení a 1. máj, píšu svůj osobní vhled na pálení čarodějnic. Převlíknout se za čarodějnici, řádit, blbnout a pak: hurá a teď jdeme upálit čarodějnici… Ano, dokud jsem si neuvědomovala význam tohoto rituálu, tak mi to taky přišla jako zábava, ale dnes už ne.

Zamysleme se nad významem, co sami sobě děláme. Hrajeme si na čarodějnice, řádíme jako čarodějnice, čarujeme, užíváme si svou čarodějnici. Konečně ji můžeme ukázat nejen sami sobě, ale legálně i světu, projevit se, skrze ní projevit to, co celý rok v sobě potlačujeme a konečně si bezostyšně užíváme.

Pozorovala jsem to nejen na sobě, ale i na ostatních ženách. Povídaly jsme si o tom, jak je to bezva, že se za rouškou čarodějnice můžeme odhalit, spustit, projevit se bez obav, studu, strachu z kritiky okolí, ale i sebe. Protože to ne já, to přece čarodějnice. KONEČNĚ, KONEČNĚ to může jít ven. HURÁ… Možná někdo namítnete, že to je blbost.

Taky vám to dochází? Hrajeme si na čarodějnice, ztotožňujeme se s čarodějnicí, její síla nás tak nějak přitahuje a pak ji upalujeme? Proč, co a koho upalujeme? Upalujeme sami sebe, co to se sebou děláme? Už ani nikdo jiný nemusí, my sami sobě ubližujeme, sami sebe si nevážíme, sami sebe znásilňujeme.  

Čarodějnice jsme totiž opravdu my. Tak proč tuto svou část upalovat, zakazovat, ničit, sprovodit ze světa, co nám udělala, proč ji zabíjet.

Ano, dřív se to dělalo, je to tradice. Ale kdy to je dřív?… za doby inkvizice. Dřív když někdo něco ukradl, tak mu usekli ruku, ukamenovali. Doba temna je už za námi. A jak to vlastně bylo ještě předtím? Nechme diskusi, co bylo dřív, vejce nebo slepice.

Dnes už spousta lidí vnímá různé přírodní síly, dáváme na své pocity, nasloucháme srdci. Však doba, ve které nyní žijeme, se zjemňuje, trest smrti je už opravdu výjimečný. Vezměme svou čarodějnici na milost, vezměme ji jako příležitost se o sobě něco dozvědět, pojďme ji uctít, poděkovat a odvážně ukazovat světu.

Pojďme s ní kamarádit. A pojďme to nově říkat i našim dětem. Změňme tradice, které už jsou přežité, nebo které děláme bezmyšlenkovitě, jen ze zvyku, že se to tak dělá. Prozřeme co je za tím. A ukažme i našim dětem nový symbol čarodějnice, že to není bytost, které se musí bát. Však jsou čarodějnice i hodné, které čarují pro dobro. A ty zlé, jsou jen pro to, že jsou zahořklé a tak se mstí. Je cesta zahořklou bytost zabít, spálit, a co ji začít uctívat, dávat lásku, co se s ní pak stane? Co když se zahořklost díky tomu rozplyne a čarodějnice přestane škodit a začne používat své síly ku prospěchu. Pojďme to zkusit. Pojďme poznat své čarodějnice v sobě. Pojďme se omilostnit.

Pro mě to bylo skvělý, moje čarodějnice mi ukázala, že je mnohem odvážnější, než jsem já v běžném životě, taky je rozpustilejší a poťouchlejší. Tak vítej odvážná čarodějnice v mém životě. Příští rok si to ráda zopakuju.  

Vylíčila jsem vám jen svůj krátký vhled, protože jak jdu dál, dochází mi další a další souvislosti, ale už se mi nechce psát. Myslím, že to stačí.

Udělejte si s tím, co chcete, bude mi potěšením, když to hned neshodíte, že je to blbost, ale když se nad tím na chvíli sami zamyslíte a uděláte si svůj názor.

S láskou a úsměvem Joli

Přesto za objevení své hravě poťouchlé, exhibicionistické čarodějnice děkuju, užila jsem si ji náramně. Celý článek ZDE

I čarodějnice kýchají, smějí se a mohly by mít inkontinenci. Udělejte si test, jak jste na tom.

Udělejte si test ZDARMA:

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

PS: I čarodějnice kýchají, smějí se a mohly by mít inkontinenci. Udělejte si test, jak jste na tom.

Udělejte si test ZDARMA: