úvod blog Dokončení...

Dokončení...

I když mám zahuštěné období, tak tohle jsem si prožila plně. Dokončení rekonstrukce nebytových prostor v našem domě. Rekonstrukce trvala celkem 2 roky.

Můj záměr byl: aby to bylo krásný, dobře a poctivě udělaný, praktický a užitečný. Aby i to co v něm po rekonstrukci bude bylo v souladu s naším laděním: pohoda domova. Což v mé představě spíš byla galanterie, říkala jsem si, ženy když tvoří jsou naladěné na svou duši a tvoří krásné a užitečné věci, které dělají radost nejen jim, ale obšťastňují i ostatní. A šťastná žena, to je pohoda domova, ne? Když jdu do galanterii, říkám si, že jdu do ráje a jsem fakt šťastná.

Já měla vizi a malovala jsem ji všemi prostředky. Vláďa ji skvěle realizoval.

Mluvila jsem o tom a popisovala, jak to bude krásný a když jsem to popisovala, tak jsem to bytostně cítila v celém těle, jak to je krásný. Kreslila na papír návrhy, vizualizace výloh... Chodila s metrem a proměřovala...

Byla jsem ve svém živlu. Já to vlastně miluju. Rekonstrukce, předělávání, snění, dělat to krásný a užitečný. Mám na to talent i nadání. I když mě to někdy leze na nervy hlavně když se to vleče, ale pak stejně zjistím, že to bylo dobře.

A toto všechno mi proběhlo hlavou když včera Živa Kubečková dokončila mozaiku na posledním prahu. 

Je to práh mezi naší soukromou částí domu a komerční. Dlouho jsem přemýšlela jaký práh zvolit. Až se zjevil nápad udělat ho stejný jako před vchodem do obchodu z ulice.

Zachovat původní ornament, byla jasná volba od začátku, ale rozšířili jsme ho, protože se vchod zvětšil. A tak se stalo, že z ornamentu se stalo oko a z původního ornamentu se stala panenka v oku.

Oko - rozhled, přehled, vhled, průhled... A mě přišlo skvělé udělat duplikát i na další práh aby náš dům měl 2 oči. A tak se stalo.

Krása, kochám se dokončeným dílem, vzpomínám na realizaci, snění i vizi. Má vize se do puntíku splnila. Akorát vesmír mi rozšířil obzory v tom co je užitečné a praktické pro širokou veřejnost. Žádná galanterie, ale chleba. Domem mi nyní voní chléb NÁŠ CHLÉB .

Pohoda domova je dokonána. Vždy když vstoupím do svého domu, tak už z dálky voní čerstvě upečeným chlebem. A to je fakt krása.

A co se týká rekonstruování, tak teď mi došlo, že to vlastně dělám i ve své profesi. Už roky při cvičeních rekonstruuji těla, dělám je krásné, praktické a užitečné. A pak taky dělám mentální rekonstrukce z nevyhovujících, zastaralých myšlenek dělám nové krásné zářivé, užitečné, které podporují zdraví.

Takže houby cvičitelka, ale rekonstruktérka těla ....

Co myslíte?

Zažijte rekonstrukci na vlastní kůži: Cvičební lekce Buněčný dech

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE