úvod blog Proč jsem šla na kurz pánevního dna

Proč jsem šla na kurz pánevního dna

Důvod, proč jsem se dostala ke kurzu pánevního dna, byl Daniel Müller, můj skvělý učitel Pilates, který stále říkal: „Pilates může v těle fungovat a cvičení pomáhat, jen když je v kondici pánevní dno“. A doporučil nám, že v každém větším městě je centrum pro cvičení pánevního dna, tak ať tam své klientky směřujeme, abychom měli ve cvičení Pilates jednodušší práci a zároveň, že to bude pro naše klientky mnohem efektivnější.

Hradec Králové je velké město, bohužel žádné centrum na mě z internetu nevyskočilo. Hledala jsem dál a dostala se na stránky Školy pánevního dna. Než něco začnu doporučovat, tak si to nejprve na vlastní kůži vyzkouším.

Přihlásila jsem se na jednodenní kurz pánevního dna pro širokou veřejnost.

Tato škola mě zaujala, slibovala, co všechno se s pánevním dnem dá získat, čím vším se obohatit, ale mě chytlo: získat víc energie – to mě zajímá, sama cítím, že mi energie chybí, že se cítím často unavená. To byl můj osobní důvod, proč jsem tento kurz zvolila a jela.

Mě samotné se na kurzu rozsvítilo v hlavě. Léta cvičím a vedu lekce Pilates, protože mě bolely záda, které mě dovedly až na nemocniční lůžku. Cvičením Pilates se to hodně srovnalo, ale stále jsem cítila, že to není vše, že je ještě něco za tím.

Na kurzu byly většinou jiné ženy než já.

Zpozorněla jsem už v šatně, byla jsem oblečená trochu jinak, ve sportovním, jsem přeci na cvičení, ne? Většina žen, byly takové jemné víly, jogínky, ale i ženy které nedělaly vůbec nic a trpěli obtížemi. Na začátku jsme každá řekla, proč zde jsme, co se chceme dozvědět, přišly jsme si pro radu.

Jedna za druhou se svěřovala se svými obtížemi, já koukala jak jojo, čím vším ženy trpí bez rozdílu věku, mladá žena kolem třicítky po porodu – prolaps dělohy, inkontinence v takovém stádiu, že je jak “průtokový ohřívač”, bolesti při milování, necitlivost při milování, bolestivá menstruace, nepravidelná menstruace, ženy po různých operačních zákrocích v oblasti pánve, polycystické vaječníky, a další a další.

Žasla jsem, co všechno v mém pánevním dnu mám.

Překvapovalo mě, jak byly ženy otevřené, s jakou důvěrou se svěřovaly, co všechno si se svým pánevním dnem užily. No a já tam byla vlastně jen z důvodu, že mám málo energie. To ty ženy, které trpí obtížemi ani neřeší, nějakou energii, to je pro ně podružné a až na posledním místě.

Taková prkotina, málo energie.

Renata na mě koukla, a říká, ale ty nemáš málo energie, já oponuji, ale mám, cítím se často unavená. Mám takové šílené energetické výkyvy. Někdy mohu skály lámat, a někdy úplný útlum, že se nemohu ani hnout, musím si jít lehnout, prospat, je mi strašná zima i když je velké horko. A toto trvá už skoro rok. Dívá se na mě, usmívá a konstatuje, že to vypadá na komplikované probouzení kundaliny energie. Hledím na ni, a trochu se mi ulevilo, když jsem se dozvěděla z čeho to asi je. Ale je to opravdu z toho? Kurz začíná, jsem zvědavá, jak mě přesvědčí, co mi ukáže a poradí s mým problémem. 

Toto byl prvotní důvod proč, jsem na kurz šla já, co se dělo na kurzu a na co jsem si přišla, čím vším mě kurz obohatil, proč jsem se stala lektorkou a proč vedu kurzy i pánevního dna, tak o tom příště.

Termíny mých aktuálních kurzů: Pánevní dno 

Mějte se skvěle ve svém těle.

Přečtěte si další články: 

Jak mě bylo na kurzu pánevního dna – došlo i na milování?

Miluju kurzy pánevního dna 

Příběhy žen po kurzu pánevního dna