úvod blog Záda jsou mým barometrem

Záda jsou mým barometrem

Pokud mě nebolí, pak vím, že život vedu OK. Ale pokud začnou bolet, tak je jasný, že jsem někde něco přepískla. V danou chvíli mi samozřejmě pomůže odpočinek, ale není to trvalé řešení.

Už vím, že to je zpráva: děvče zastav a něco změn!  

A protože své tělo už znám a sebe docela taky, tak vím, že se začnou ozývat když si naberu víc práce než je pro mě dobré.

A to se mi stalo před pár dny. Ozvaly se. Tak jsem sedla a popovídala si se sebou a hned mi bylo jasné, že jsem se nechala unést a naplánovala víc kurzů, než by bylo pro mě dobré.

Některé kurzy jsou už rozjetý, tak rušit ty, by byla poslední volba. Mám (měla jsem) vypsaný kurz na Vbočené palce, který by začal až za pár týdnů, ale i když byl naplněn, tak jsem ho zrušila. Vrátila peníze, napsala vysvětlující a děkovací dopis a zrušila ho. Ještě jednou děkuju za pochopení všem zájemcům.

Dřív bych tohle neudělala. Přišlo by mi to blbý, nezodpovědný prostě nepředstavitelný. Jakmile jsem něco slíbila ať už kurz, přednášku, pomoc... Tak to byl vlastně SLIB a to je jasný závazek, přes který vlak nejede. Naučená všechno zvládnout, dostát svým slibům za každou cenu. Dokončit dílo i se sebezapřením, to byl můj zvyk.

ALE moje  Z Á D A  mě vyškolila. Děkuju

Taky vidíte, jaká je to blbost, jak jsem stavěla TY ostatní na 1. místo a sebe až někam dozadu? A přitom jsem to brala jako přednost.

  • A najednou se mi rozsvítilo a já pochopila, tu absurditu.

Že pokud nebudu V  POHODĚ JÁ, pak nebudu moci ani plnohodnotně vést kurzy. Že tímhle přístupem šířím kolem sebe neviditelnou vibraci utrpení, bolesti, sebetrýznění, sebepotlačení. A to je něco jako: kážeš vodu, piješ víno!

Když mi tohle došlo, tak změna byla rychlá a vlastně i snadná. Jako když mávneš kouzelným proutkem a já byla proměněná.

Vtipný na tom je, že frčí kurz ZÁDA v POHODĚ, že bych ho vlastně vypsala kvůli sobě?

A co vy? Taky je vám jasný, že když nás něco bolí, že jen odpočinek nepomůže, že je třeba něco změnit?

Pohyb s láskou a úsměvem nejen v tělocvičně. Joli

✦ Bolívá vás páteř a už vás to nebaví? Klikněte sem: ZÁDA v POHODĚ

Všechny články a mé příběhy se zády na jednom místě: ZDE

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE