úvod blog 5/ co ANO, co NE pro pánevní dno v pohodě

5/ co ANO, co NE pro pánevní dno v pohodě

Pánevní dno patří k nejemočnějším svalům v našem těle. Jak se pozná, že je přeplněno? Co s tím dělat? Jak odpouštět?

5. rada pro tvé pánevní dno je ODPOUŠTĚJ. 

Nečekej až budeš přeplněná, odpouštěj včas. Není to nic těžkého, jako malé děti jsme to dělaly, tak stačí se k tomu vrátit. Možná jsi už taky někde slyšela, že tělo je skladiště a pokud už je v tom skladišti toho hodně, tak to prostě musí někudy začít vypouštět. Někomu vyskočí plotýnky, někdo začne protékat (inkontinence), někdo má diastázu (otvor do břišní stěny). A přitom by stačilo otevřít hrdlo a začít kultivovaně tento průchod využívat. 

Jak se pozná, že je to i tvoje téma? Jednoduše. Poslechni si video a nech se inspirovat.

Odkazy, o kterých mluvím ve videu:

Nešetři na sobě, ale investuj do sebe a do svého zdraví.

Pokud tě opravdu pánevní dno trápí, nebo volá po jakémkoli vylepšení. Pojď se o něj postarat a dopřej mu pohyb, který mu rozhodně udělá dobře.

Nešetři na sobě, ale investuj do sebe a do svého zdraví. Kdy jindy? Vždyť teď je ten správný čas. Využij příležitost a objednej si.

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE