úvod blog Oči prozradí stav tvého pánevního dna

Oči prozradí stav tvého pánevního dna

Prozkoumej své oči a zjisti jak na tom jsi se svým pánevním dnem. Vyzkoušej tohle jednoduché cvičení a objev, co ti tvoje oči prozradí o tvém pánevním dně.

  • Mrkni, vlastně spíš pořádně zahmuř obě oči a všimni si, jak na to reaguje tvé pánevní dno.

  • Pak pořádně a silně zahmuř jen pravé oko a pozoruj: zapojila se ti pravá strana pánevního dna?

  • Zahmuř levé oko, zapojila se ti levá strana pánevního dna?

  • Jdou ti levé i pravé oko zahmouřit stejně snadno?

  • Ano? Tak to je paráda.

  • NE? Znamená to, že stejně jsi na tom i ve svém pánevním dně. Jedna strana je slabší a potřebovala by vyladit s tou druhou. Můžeš to trénovat i přes oči.

  • Během dne si 5x pořádně zahmuř to slabší oko.

Tímto jednoduchým cvičením ti ukazuji, že cvičení pánevního dna může být i hra. Pánevní dno má rádo hravost a pestrost, nemá rádo nudu. Pak uvadá a chřadne. Je tak trochu jako dítě. Nuda mu prostě nedělá dobře.

Hravost a pestrost v rozhýbávání je užitečná, ale navíc je potřeba pánevní dno rozpohybovat i po jednotlivých vrstvách. To nám pomáhá dosáhnout vyváženosti a propojení pánevního dna s celým tělem. Můžeme tak posílit jednotlivé vrstvy, tak aby se celému pánevnímu dnu vrátila jeho původní síla.

To vše nám umožňuje prožívat pohodlí, radost z pohybu a především důvěru, že se na své pánevní dno mohu spolehnout a opřít se o něj. A o to nám jde, že?

A pokud chceš vylaďovat pánevní dno po jednotlivých vrstvách sofistikovaněji, pak prozkoumej moji nabídku: Rozhýbej pánevní dno po vrstvách...

A tady si pusť zábavné video 

Tenhle filtr mě připomněl jednu vychytávku pro pánevní dno, že i mrkání, mhouření ti dá zprávu, jak na tom jsi se svým pánevním dnem.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka  švýcarského pedagogicko-pohybového konceptu Spiraldynamik® Basic LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage®.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.