úvod blog Metoda 3x3 mě vrátila k sobě a k mé opravdovosti

Metoda 3x3 mě vrátila k sobě a k mé opravdovosti

K metodě 3x3 jsem se dostala přes Pilates. Vedla jsem lekce Pilates už 7 let a dozvěděla jsem se, že v každém větším městě je centrum pánevního dna, kde se lidé učí se svým pánevním dnem cvičit. A když klienti projdou tímto centrem, tak já budu mít v lekcích míň práce. Bohužel v Hradci Králové jsem nic nenašla, ale vyskočil na mě odkaz kurz Tajemství pánevního dna, který nabízel, že mi doplní energii. AHA, to zní zajímavě. Mě zrovna energie chybí. Tak jsem vyrazila a zamilovala se. Stala nejen lektorkou této celostní metody, ale především milovnicí svého pánevního dna.

Pánevní dno je součástí hlubokého stabilizačního systému. Ano, má velký vliv na postavení celé páteře a tím i na kyčle, kolena, chodidla a postavení ramen, krku i hlavy, takže na celé tělo. Ano, věděla jsem to, dokonce jsem uměla ovládat i jednotlivé svalové vrstvy svého pánevního dna, ale byl zde jeden detail a to docela zásadní. Cvičila jsem se svým pánevním dnem mechanicky, stylem zatni, povol, drž, čím víc, tím líp. Relaxace? K čemu? Výkon. Síla. Pevnost. V tom jsem měla výbornou praxi.

A najednou je to jinak, jemně, a ještě jemněji, mazlivě, laskavě, hravě. A relaxace je minimálně stejně tak důležitá jako aktivace – AHA. Já, žena poctivka, chci vše poznat na vlastní kůži, tak jo, tohle ještě neumím. Trénuji jemně, lehounce, relaxuji, spojuji se se svým pánevním dnem. A světe div se, najednou jsem zažívala úplně jiné vjemy. Mé pánevní dno se mi v těle začalo tak nějak jinak projevovat. Dodnes mě nepřestává překvapovat svou pestrostí zážitků a pocitů a to nejen při milování, ale během celého dne.

Do té doby jsem nevěděla, že jsem od svého pánevního dna vlastně odpojená, až když jsem se s ním spojila tak mi začalo okazovat své možnosti, svou pestrost zážitků. Tak třeba cítím, že když mluvím, tak moje pánevní dno dělá úplně stejné pohyby jako pusa, hýbou se spolu. Když jsem navíc ještě spojila pánevní dno se svými chodidly a začalo se pohybovat společně s každým krokem.

Všechny pohyby jsou příjemné, takové lechtivé, mazlivé, dokonce i zahřívací. Od té doby se mi o hodně zlepšila prokrvenost nohou a nezebou mě. Z toho jsem nadšená, ale ze změny zážitků při milování ještě víc. Nevěřila bych, jak moc změní mé prožívání, když se mi pánevní dno prokrvilo, cítím každý minimetr uvnitř sebe, každý ten malilinkatý bod mi přináší jiné potěšení, není to jako dřív, když milování bylo jako vlna, která mě spláchla svou silou, po které mi samozřejmě bylo hezky. Ale teď je to spíš jako jezero, které zaplaví celé moje tělo, rozleje se do mě, přinese blaženost, zamilovanost snad do všeho a to mi vydrží i několik dní. Prostě nádhera.

Pánevní dno mě změnilo, najednou jsem zjistila, že vlastně být drsňačkou, to nejsem já, že moje JÁ je úplně jinde. Rozpustilo se ve mně povrchní namachrované sebevědomí a přerodilo se v úplně jiné takové niterné sebevědomí, kdy já vím a nemusím to dokazovat výkony, činy, silou, ale jen to vím a je mi v tom dobře. Odešlo mnoho strachů co na to lidi, můžu si to dovolit, strach z konkurence. Naučila jsem se sama sobě naslouchat, být na sebe hodná, laskavá, vycházet si vstříc a je mi v tom tak hezky. Připadám si jako bych rozkvetla.

Ale to jsem si myslela i předtím, bylo mi taky hezky, ale dnes to vidím jinak. Ano, bylo mi hezky, vedla jsem hezký život, byl to život povrchní. Zato teď je to mnohem pestřejší, opravdovější, jak vše co dělám, jde z mého nitra, nastoupila vnitřní radost, spokojenost, dosycenost, přišla pokora, vděčnost a hlavně láska, klid a mír. Což může vypadat, jako, že mě už nyní nic nerozhodí, tak to není, naopak jsem se hodně uvolnila, a už nejsem ta distingovaná dáma, která všechno zvládne v klidu. Jsem mnohem divočejší, živočišnější, vášnivější a zároveň v niterném klidu a svobodě.

Já to na sobě cítím a manžel si to moc chválí.  

Ale co vám budu povídat o sobě, udělejte si svou zkušenost, probuďte své pánevní dno, spojte se s ním, udělejte si z něj svou nejlepší kamarádku a dovolte mu ukázat, čím vším vás obohatí. Mě moje pánevní dno překvapuje dodnes.

O tom, jak jsem prožívala jednotlivé etapy seznamování se svým pánevním dnem, jsem napsala několik článků. Zajímají-li vás, přečtěte si zde:

Proč jsem šla na kurz pánevního dna

Jak mě bylo na kurzu pánevního dna? Došlo i na milování?

Miluju kurzy pánevního dna

Příběhy dalších žen po kurzu pánevního dna

Kurzy zde: Přehled všech mých kurzů 

Líbil se vám článek? Klikněte nahoře na: To se mi líbí, tím mi dáváte zprávu o vaší spokojenostiDíky 

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE