úvod blog Miluju kurzy pánevního dna

Miluju kurzy pánevního dna

Naším základem je pánevní dno. Pánevní dno je alfou i omegou našeho těla. Víte, že v jakém stavu je pánevní dno, tak v takovém stavu je i zbytek vašeho těla. Jak vaše tělo vypadá? Myslíte si, že potřebuje posílit, nebo naopak zrelaxovat? Toť otázka. Často máme o svém těle jiné představy, než si tělo myslí samo

Je nádherné vidět jak ženy, poté co si ujasníme, že to co vtahují, není to, co si myslí, že je pánevní dno. A že můžou vtahovat a vtahovat jak chtějí, ale v jejich těle se nic nezmění, nebo vlastně změní. Stav se ještě zhorší. A světe div se, ono to nefunguje. No není divu, protože pánevní dno se posiluje jinak, než pokynem stáhni, vtáhni, silněji a víc a víc. Miluju kurzy pánevního dna.

Naše pánevní dno je úplně jiný sval, a také je potřeba s ním i jinak zacházet. Nefunguje na něj, zatni a drž. Tento sval je citlivý na všechny naše rozpoložení jak emoční, tak fyzické. Bohužel až když se pánevní dno „porouchá“ tak teprve začneme o něj projevovat zájem.

Proč tak pozdě? A co kdyby to tentokrát bylo jinak. Co se se svým pánevním dnem seznámit dřív. Poznat co mu dělá dobře, a co naopak ne. Od určitého věku je pro nás velkým strašákem inkontinence, víte jak, jí opravdu můžete předcházet? S pánevním dnem se pojí spousta témat a tím i spousta obtíží, a nebo i radostí.

Co všechno je s pánevním dnem spojené? Síla a pevnost břicha, bolesti v jakékoli části zad, bolesti kyčlí, propadlá klenba na chodidle, bolesti hlavy…. Mohla bych toho tady vyjmenovat spoustu, ale zdálo by se vám to neuvěřitelné. Pánevní dno je opravdu základ. Je to naše centrum a odtud se to šíří do celého těla a nebo z celého těla to sem směřuje a nějakým způsobem ovlivňuje.

U svých klientek vidím, velké rozdíly mezi těmi, které absolvovaly kurz pánevního dna a těmi, které ještě ne. Po kurzu najednou ženy rozkvetly, začaly víc cítit co se v jejich tělech děje. Vědí, kdy jejich tělo volá po odpočinku a kdy naopak velí do akce. Víc sami sobě rozumí, jejich svaly jsou najednou mnohem víc prokrvenější, čímž se tělo snadněji zbavuje únavových a odpadních látek.

Mají víc energie, některé uvádí, že se cítím mnohem víc sexy, že se jim zkvalitnilo prožívání vlastních orgasmů, že se dokáží víc nad některé věci povznést, že zmizely menstruační obtíže, upravila se celková perioda, ženy v období přechodu mi hlásí, že jim mizí obtíže s tím spojené, jako jsou návaly aj.

Prostě je toho hodně, a proto mě tyto kurzy moc baví. Jak už jsem psala, na kurz klidně můžete přijít i bez jakýchkoli obtíží a jen se naučit se svým pánevním dnem preventivně zacházet, či mu vycházet vstříc.

Já své kurzy nazývám: Návod k použití. Ten teda někteří také čtou, až když neví kudy kam, ale někteří si ho přečtou dopředu a tím předejdou možným komplikacím z nevědomého nešetrného zacházení. Ke které skupině patříš ty?

Poznání je radost ne starost.

Mějte se skvěle ve svém těle.

Termíny a více informací o kurzech: Tajemství pánevního dna. 

Přečtěte si i další články:

Proč jsem šla na kurz pánevního dna                                       

Jak mě bylo na kurzu pánevního dna? Došlo i na milování?

Příběhy žen po kurzu pánevního dna