úvod blog Poprvé sami a nazí

Poprvé sami a nazí

Tato dovolená, plnila několik snů a zároveň oslavila i naše 35 výročí. Zažili jsme během ní několik poprvé.

  • poprvé v obytňáku
  • poprvé sami dva
  • bez signálu,
  • bez lidí,
  • bez oblečení
  • bez kempu

Půjčili jsme si obytňák a den před odjezdem se zasnili a ujasnili si, jak a kde dovolenou chceme trávit. U vody, bez lidí, s ohněm, v přírodě, v klidu, tichu. Letošní léto jsme měli aktivní až až.

Bydlet a cestovat obytňákem byl můj sen už několik let. Děkuju kamarádi, za doporučení stránky bezkempu.cz. Našli jste tu to, co jsme potřebovali.

Objevili jsme ráj na zemi. Cesta k němu sice byla maličko delší, ale stálo to za to. Pro auto jsme jeli až k Příbrami, což je od nás 1,5 h cesty a odtamtud jsme jeli do Šluknovského výběžku k lomu do Mikulášovic, což bylo s provozem v Praze skoro 3 h.

Záměr byl: Nevytáhnem paty, budeme se jen koupat, odpočívat, číst si, povídat, vařit v obytňáku, prostě jen být.

Soukromý lom s křišťálovou vodou, okolo les a signál mizerný, takže žádný. Na pozemku pouze 3 místa ke kempování. Na nás čekalo místo č. 3.

Dorazili jsme do cíle a jedeme kolem jedničky a říkám: jé tady to mají krásný, hned vstup do vody, nádhera. Jedeme kolem dvojky a taky říkám, no tady to je taky paráda, taky mají krásný vstup do vody. Celá natěšená očekávám krásu naší trojky.

Trojka byla na konci lomu, voda je tady pokrytá lekníny, příkrý svah dolů a žádný vstup do vody. Nóoooo, trošku moje růžová představa začala tmavnout. Hned jsem se vydala na průzkum okolí a našla i pro trojku vstup do vody, který byl o kus dál. 

Prostě to nebylo tak: Ráno vyjdu z karavanu, odhodím noční košilku a skočím do vody.

Lehká závist ve mě začala klíčit, ale hned jsem ji zažehnala. Říkala Jsem si: nedělej závěry hned. Počkej a uvidíš.

Ale jinak krása, ticho, oheň, dřeva kolem dostatek. Nenechala jsem si zkazit svou představou zkazit dovolenou. Držela pozornost na tom co tady je hezkého.

Byli jsme na místě 4 dny. Za tu dobu kolem nás prošlo asi 6 lidí. Každým dnem jsem se do trojky zamilovávala víc a víc. Prostě dokonalost. Trojka má sluníčko od rána do večera, ale taky dostatek stínu když je potřeba. Má nejpohodlnější vstup do vody, to co jsem obdivovala u jedničky i dvojky, tak když jsem měla možnost si schody i vstup do vody vyzkoušet, tak ten náš byl nejlepší.

Ale jak to tak bývá, když je klid a čas začnou vylézat věci ukryté, které chtějí být vyřešeny. Tak jsme je vyřešili a pak už zase i v našem vztahu svítilo slunce. Nemá cenu to tutlat a pak přetlak nechat bouchat, stačí včas to vynést a uklidnit i uklidit. Kdy taky jindy mají lízt věci ven, než když je na ně konečně čas. ŽE?

Spalo se mi tam nádherně, měla jsem hluboké sny. Přicházeli inspirace.

Tak např: Když přijdu někam do cizího prostředí, tak se představím. Nevlítnu tam jako šus a osídlím to bez ohledu na domorodce. Takže jsem nás místu, zvířátkům, vodě, lesu, všem bytostem představila. Řekla jsem, kdo jsme, co bychom tu rádi dělali, co potřebujeme, jak se budeme chovat. Poděkovala jsem za jejich přijetí, jejich péči i podporu našeho plánu.

A představte si, poslední den jsem sama nahá na dece u obytňáku. Vláďa se koupe a já slyším, jak nějaký muž stojí v povzdálí a volá na mě: Dobrý den, můžu dál? Hodím přes sebe šaty a říkám: Ano, pojďte. Muž přichází, drží se v uctivé vzdálenosti a říká: Dobrý den, jsem Martin, jdu se zeptat, jestli tu máte všechno, co jste potřebovali…. Byl to majitel lomu. S uctivostí a respektem k nám vstupoval na pozemek, který nám pronajal. Hezky jsme si popovídali. Vyptali se ho, jak se dostal k takové kráse atd…

Závěr:

  • Takovou dovolenou vyloženě potřebuju každý rok, ne na 4 dny, ale na týden.
  • Na vaření si brát aspoň zástěru a nebýt nahá.
  • Závěry dělej až po prozkoumání.
  • Chovej se uctivě ať vstupuješ kamkoli.
  • Když něco řešíš, řekni co tě trápí hned, a i když tě odpověď nepotěší, tak se podívej do sebe, co ti ten druhý zrcadlí.

Děkuju a s blahem v srdci, těle i duši vzpomínám.

Joli

S tím: Chovej se uctivě, mi přišel i krásný obraz, který řešíme v kurzech pánevního dna s ženami. Chovat se uctivě i sama k sobě, když myjeme své tělo. Když si češeme vlasy. A pak je to třeba sdělit i partnerovi, když vstupuje do nás při milování, aby nespěchal, aby se choval uctivě, aby se vlastně "představil" aby počkal na vyzvání, které nemusí být slovní. Protože i toto patří do kategorie chovat se k sobě uctivě. .... 

Kdybych tady měla vypisovat všechny příměry, které mě na dovolené přicházely, tak ten článek bude kniha. Už jsem si několikrát říkala, že budu své vhledy nahrávat, ale zatím jimi každé ráno obdařím mého muže a tím jsem uspokojena. Zprávy jsem předala a vyslala ven. Nebo myslíte, že bych to měla šířit víc? Širší veřejnosti. Chtěli byste?

Mějte se skvěle ve svém těle s láskou ,úsměvem a úctou. A pamatujte nejen akcí a fyzičnem živ je člověk. Však v kurzech pánevního dna metodou 3 x 3 to učím a aplikujeme. 

Pokud vás článek zaujal, budu ráda když kliknete nahoře na: To se mi líbí. Aspoň vím, co se vám líbí. Díky

Dárek ode mně. Udělejte svému tělu dobře Blahodárnou masáží.

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Líbil se vám článek? Klikněte nahoře na: To se mi líbí. Díky tomu vím, že vás mé články zajímají a mám psát další. :-)