úvod blog Jinak nově, pohyb v do-mě.

Jinak nově, pohyb v do-mě.

Čtvrtek 18. 6. v 20 - 21 h opět společné cvičení, které nově najdete na webu Pohybotéka, klikněte na odkaz, zobrazí se vám stránka, vpravo je okénko s videem, na které kliněte a cvičíte. Užijte si lekci zde: www.pohyboteka.cz. Moji milí příznivci cvičení online. Začal červen, krásné počasí, pobyt i pohyb venku je nejlepší co můžeme pro své zdraví a imunitu udělat. BUĎME VENKU V PŘÍRODĚ co nejdéle a třeba jen choďme.

4.6. čtvrtek

dnes jsme měly vysílání pro ženy, které se nám trochu protáhlo, takže video je zde nyní s tématem: Hrudník a kyčle: Náš hrudník bývá po běžném dni ztuhlý a sevřený ať už z toho, že dlouho sedíme, nebo povrchně dýcháme, případně i z různých stresových každodenních prožitků. A naše kyčle na tom jsou obdobně. V lekci rozpohybujeme obojí.

 

1.6. pondělí

Proto online lekce ZDARMA posouvám až na pozdější hodinu a bude nám stačit se potkávat 1x týdně čtvrtky 20 - 21 h.  Líbí se vám cvičení se mnou a chcete si cvičit podle sebe kdy vy máte čas? Pořiďte si volný vstup do Pohybotéky. Více info zde: Pohybotéka/1, nebo Pohybotéka/6

Jak vidíte, už sem tolik nepíšu co se u mě děje, co dělám. Ale děje se toho čím dál víc. Začaly živé lekce a kurzy v HK a ode dneška začínají i v NB a to jsem zaměstnaná až až. Ponechávám natáčení lekcí a vkládání je do Pohybotéky, která se hezky plní, v současné době je tam 10 videí. Online ZDARMA budeme společně cvičit čtvrtky 20 - 21 h. Takže ve čtvrtek 4. 6. ve 20 h se na vás budu zde těšit online. Byla jsem přizvána jako spolutvůrkyně projektu Ivety Kučerové LASKAVÁ ❤️ K SOBĚ, který začíná úvodním ZDARMA online posilujícím kruhem tento čtvrtek v 18 h, chceš-li vědět víc? Klikni sem Laskavá ❤️ k sobě, dozvíš se o projektu vše a můžeš se rovnou i přihlásit. Tak zatím pa. 

 

28.5. čtvrtek

Omlouvám se za zpoždění. :-) už
Přeji příjemné cvičení. Užijte si ho tento týden naposledy 2x týdně. Od příštího týdne už jen 1x. Choďme ven, je krásně.
 

I když mi v HK začaly skupinové lekce, přesto i dnes v úterý 19.5. a čtvrtek 21.5. cvičíme zdarma i zde.

18.5. pondělí

Víkend jsem si užila náramně, práce na zahradě mi udělala tááák dobře. Protože hlavu jsem měla zavařenou jak vtěsnat 2,5 měsíce do 1,5 měsíce. Ještě stále si to sedá a dotváří. Už víte, že vám píšu a ladíme naše možné setkání. Děkuji za trpělivost, přizpůsobivost.

Zítra začíná Pilates od 9h HK.
 

14.5. čtvrtek

Tuto lekci jsem rozdělila na 2 části. Tento týden je k dispozici 1. část ve stoje a příští týden se můžete těšit na část v leže. Užijte si lekci a vycházejme svému tělu vstříc. Otázka: Kolikrát za den si vyházíš vstříc? Odpověď mi, prosím, napiš k FB příspěvku klikni na: Vycházet si vstříc
 
PS: Hradec Králové - těším se příští týden na viděnou živě. Úterý 9-10 Pilates, Úterý 10 - 12 Pánevní dno, Hurá.....
 

11. 5. pondělí

Víkend byl u mě návštěvní. Přijela mi kamarádka Sylvinka se svojí živou rodinou. Prodloužený víkend plný zážitků. Ve čtvrtek byl úplněk a tak jsem pro nás všechny uspořádala "rituál splněných přání". Byla to pro mě výzva, aby to bavilo i 2 malé akční kluky. Bubnovali jsme v kruhu a každý mohl jít doprostřed, schovat se pod připravenou deku, která byla jako kouzelná jeskyně a v ní jsme si mohli cokoli přát. Ostatní okolo bubnovali na podporu splnění přání. Byla to krása, dokonce nám to i ladilo a mile mě překvapilo, jak se kluci rádi zúčastnili.

V pátek jsme se Sylvinkou natáčely rozhovor na téma fascie, na něj se můžete těšit ze záznamu. Sice se nemůžete dotazovat, ale pokládala jsem jí otázky já a vyzpovídala jí. Ještě ho manžel sestříhá a třeba i vylepší, neboť jsem mohla mít kameru lépe nastavenou, ale co, i v nedokonalosti je také krása. 

Byl to prodloužený víkend pro všechny smysly. Děkuju vám celá rodinko Krčmových.

Dnes jsem pro vás natočila další lekci, ale řeknu vám, ta technika mě zlobí, trénuje mou trpělivost, učí mě se projevovat hooooodně autenticky. Ale když si dám svobodu projevu, tělu se uleví, hlava vyčistí a pak jsou lekce plné překvapení. Třeba jako ta pro tento týden. - Tématem je vycházet si vstříc.

7. 5. čtvrtek

děkuji, že se mnou cvičíte. Přeji krásné dny volna naplněné klidem a radostí.

6. 5. středa

Příběh jedné z vás, s nás? Včera jsem si psala s jednou ženou, klientkou, která chodí ke mě cvičit ale? Cituji její slova: Zažívám hodně únavy a rozčilení,kupodivu ne strachu..To nás bude asi víc.. Uvažuju o koupi balíčku cvičení, ale zatím jsem nedala dohromady ani 50% času co dříve na tyhle svoje relax aktivity, což mě štve nejvíc. Zlepšení stavu mysli je momentálně priorita. 

Hmmm. Zažívám hodně únavy a rozčilení, kupodivu ne strachu..... To znám, taky zažívám únavu a zrovna dnes i rozčilení, vztek, naštvání.... Napsala jsem ji svůj příběh, který se mi zrovna ten den stal.

Naštvání, to znám. To mnou taky frčí. Zrovna dnes to bylo taky. Naštval mě manžel,  rozřezal takovou hezkou roli a vyhodil ji. Mě to přišlo líto společně se vztekem, že je hroznej, že si ničeho neváží, nepřemýšlí, jak by se to mohlo ještě použít atd... Nic jsem neřekla a odcházím v naštvání domů, všechno co mám na srdci si polohlasně cestou brblám. Pak se sama sebe zeptám a co mi na tom nejvíc vadí? Vadí mi to že mi to vadí? Vadí mi to, že mi to vadí. A to mě tak rozesmálo, že naštvání, než jsem vyšla po schodech nahoru, bylo pryč. ... Celý článek a poučení zde: Naštvání, vztek, zlost - to znám, to mnou taky frčí.

5. 5. úterý 

V tomto týdnu se mrkneme na to jak nám jde otáčení. Rotace jsou součástí téměř každého pohybu i postoje. Všimněte si kolik rotačních pohybů, kolik přetočení uděláte, než se z lehu postavíte na nohy. Celý švýcarský fyzioterapeutický koncept Spiraldynamik je o obnovení funkčních rotací v těle. Jaký význam pro vás mají slova - ROTACE, ROZHLED, OTOČENÍ?

4. 5. pondělí

ráno mi začalo dost intenzivně, vynořily se zážitky z porodu a tak jsem celé dopoledne věnovala přepisu tohoto tématu, sice už po několikáté, ale pokaždé jiné. Dnes to snad bylo nejsilnější co kdy bylo. Ale jsem ráda, že jsem do toho šla a prožila to v plné hloubce. Sice jsem si myslela, že dnes budu odpovídat na vaše zprávy, které jste mi poslaly minulý týden, ale nebudu, jsem nějaká zesláblá po té dopolední terapii. Dám si dnes klid. Tak odpovědi zítra.

Včera byla neděle a ta je sice od slova nedělat, ale v současné době nějak nerozlyšuju dny. Dcera se před časem na něco ptala dědy, sice už nevím na co, ale jeho odpověď se mi teď vybavila. Jo holka, když seš důchodce, tak tvůj týden je: sobota, neděle, sobota, neděle, sobota neděle..... Tak takhle to nějak mám já. 

Dopoledne jsem měla vůbec první individuálku online a světe div se, ono to šlo? Tahle doba mi fakt přináší jednu novinku za druhou a docela mi rozšiřuje obzory co lze a co ne. Před pár měsíci bych tohle brala jako nemožné, no a jak je vidět, neříkej nikdy nikdy. 

Po obědě, teda až mi slehlo, jsem šla natáčet lekci na tento týden. Byl nejvyšší čas, aby se to stihlo. Dnešní lekce se nejprve v upravovacím programu sehrávala 6 hodin a to je počítač zaměstnaný, že na něm nic neuděláte a pak se ještě další 3 nebo 4 hodiny lekce nahrává na vimeo, odkud si ho pouštíte. Lekce zprvu vůbec nešla na svět. Nebyla jsem schopná se rozhodnout z jakého soudku ji vylovím. Pořád mi tam lezou nohy. Napadají mě cviky na nohy. Nevíte proč? Ale říkala jsem si, nohy už byly, chtělo by to jinou lekci, na něco jiného. No co vám budu povídat. V hlavě chaos, který mě dokázal otrávit a málem to dopadlo tak, že jsem natáčení odpískala. Protože natáčet lekci v rozpoložení musu je na houby. 

ALE.... pak se stal zázrak. Já snad řeknu manželovi, aby mi to ustřihnuté video sehrál a ty 3 minuty co se semnou dělo vám sem dám. Než bych to popsala, tak se na to podíváte. 

30. 4. čtvrtek

Můžete se během cvičení svých nohou ptát, nebo si všímat: Jak si stojím na svých nohách? Jak si ustojím samu sebe? Unesou mě mé nohy? Unesou mě mým životem? Můžu se na ně spolehnout? Mám ve své nohy důvěru? Jaký je můj postoj? Jak stabilní je můj postoj? Jak pevný, pružný je můj postoj (nejen fyzický, ale i postoj, stanovisko, názor...)? Podlamují se mi nohy když se o ně chci opřít? Co mě kdy podlomilo, co se stalo, že mé nohy nejsou pružné tak jako dřív? 

29. 4. středa

další přeorganizování natáčecí místnosti. Natáčím ve své pracovně a tak bylo potřeba provizorní uspořádání převést na standardní. Aby se mi tady hezky pracovalo ve všech oblastech. Takže další chaos, další nepořádek, rozmýšlení ... Nerudovské: Kam s ním?.... Změna, proměna, ochota, jít vytvořit chaos, bordel, a následně ho přeuspořádat. V tomto čase to je už potřetí. 

28. 4. úterý 18:00 - 22:00 h 

V tomto týdnu potrénujeme nohy a připojíme je k funkčnosti celého těla. Poznáme, jestli dávají impulz k aktivaci pánevního dna a břicha. Uvědomíme si, jestli se o své nohy můžeme spolehlivě opřít a jestli jsou na to už připraveny. Lekce vhodná pro budování síly a především opory, důvěry ve své nohy.

Můžete se během cvičení svých nohou ptát, nebo si všímat: Jak si stojím na svých nohách? Jak si ustojím samu sebe? Unesou mě mé nohy? Unesou mě mým životem? Můžu se na ně spolehnout? Mám ve své nohy důvěru? Jaký je můj postoj? Jak stabilní je můj postoj? Jak pevný, pružný je můj postoj (nejen fyzický, ale i postoj, stanovisko, názor...)? Podlamují se mi nohy když se o ně chci opřít? Co mě kdy podlomilo, co se stalo, že mé nohy nejsou pružné tak jako dřív? 

27. 4. pondělí

Už to vypadalo, že tento týden nová lekce nebude. Přestal fungovat mikrofon :-(, ale našli se dobré duše, kteří mi mikrofon půjčili a mě se podařilo ho spárovat s mobilem, je ráno a já jdu natočit lekci pro tento týden. Pak vám napíšu mail jak to bude dál se cvičením. 

Je odpoledne a tady máte mé vyjádření:

Moji milí,

V pátek jsem zaplesala, že od pondělí už to půjde a budeme opět spolu živě. Ale opatření, kterými je naše setkávání podmíněno se neslučuje s tím, proč vedu kurzy. Naše společné setkávání je o radosti, o uvolnění, o navození pohody, úsměvu, o klidu, o otevírání hrudníku, plném nádechu, o uvolnění. Proto ještě počkám. Vím, že se těšíte, já také, chybí mi vaše vtípky, narážky, připomínky, úsměv na tváři.  Ale ono to přijde, opět se spolu budeme zase vídat v té milé, pohodové a veselé atmosféře, jen zatím nevíme kdy. Ale znáte to: Kdo si počká, ten se dočká.

Takže zatím alespoň online cvičení. Úterky a čtvrtky ZDARMA 18:00 – 22:00 zde. Natáčím pro vás lekce, tak jako bychom byli spolu v tělocvičně. Snažím se i vtipkovat, no to mi moc nejde :-(. Chci s vámi zůstat v kontaktu, alespoň takto, chci přispívat k vašemu zdraví, chci vás provázet ke klidu, odpočinku, vnímání svého těla a sebe.

Vytvořila jsem členskou sekci s možností do ní vstoupit, najdete zde všechny lekce, co jsme odcvičili a postupně budu přidávat další i po skončení toho stavu, více informací a vize členské sekce zde:

Koupit si vstup do členské sekce můžete třeba proto, že chcete cvičit jindy, než vysílám, nebo častěji, nebo máte i jiný důvod ke koupi balíčku. Bude pro mě radostí, když si nějaký balíček pořídíte a podpoříte můj záměr a vizi a bude mi ctí, pokud dáte vědět i svým známým, kterým by cvičení se mnou mohlo prospět.

Mým záměrem je i do budoucna natáčet lekce, dávat je k dispozici na omezený čas zdarma, aby peníze nebyli to, proč si nemohou lidé dopřát kvalitní pohyb. Pak je přikládat do balíčku v členské sekci kde budou všechny k dispozici. O tomhle jsem přemýšlela už dlouho, sice to v mých představách mělo jinou formu, chtěla jsem dát možnost většímu počtu lidí v mém okolí, vést 1x týdně lekce ve větší tělocvičně, za nějaký symbolický příspěvek, nějak tak jako když o prázdninách cvičíme venku, aby si mé lekce mohl dopřát každý, poznat a změnit staré zvyky, které vedou k opotřebovávání těla a naučit nově své tělo pohybovat. Vnést do svého těla, klid, ale i řád a nový směr. Starat se o své tělo nově. A kdo bude chtít, může si pořídit vstup do členské sekce a cvičit si neomezeně ve svém rytmu, veškeré lekce. 

Lekce zdarma nemají žádnou podmínku, jsou prostě zdarma, je to takový můj dárek všem lidem.  

Jinak nově, pohyb v do-mě? Víte proč? Můžeme své tělo vnímat i jako svůj dům, domov kde mi je dobře.

Píšu „deník“ co dělám, co mi jde, nejde, co mě rozčiluje, na co myslím atd… na blogové stránce https://jolananovotna.cz/blog/93/jinak-nove-pohyb-v-do-me

Děkuji za pochopení a zítra na viděnou, připravila jsem lekci na nohy.

Joli – stále se těšící, naplněná důvěrou ve vše dobré a v klidu čekající, připravena veškeré lekce, kurzy dokončit s láskou a úsměvem.

23. 4. 2020 čtvrtek

Lucko, Hani, Maruško, Péťo, Jani, Vlaďko, Dani, Evi, Alenko, Leni, Markétko, Pavli, Helenko, Zuzko, Jirko, Rudo, Evi, Karinko, Regi, Janettko, Jíťo, Aničko ..... Děkuju nejmenovaným, že i vy mi zachováváte přízeň. Všem vám děkuju za podnět k vytvoření placené sekce. Je to tu, lekce si můžete koupit a cvičit si jak je libo.

Kupte si přístup do členské sekce:

na 1 měsíc - více informací: Jinak nově, pohyb v do-mě/1

na 6 měsíců - více informací: Jinak nově, pohyb v do-mě/6

ZDARMA lekce úterky a čtvrtky 18:00 - 22:00 zůstávají.

22.4. středa

Jsem smutná, z nějakého záhadného důvodu mi přestal fungovat mikrofon. Chtěla jsem natočit lekci venku na mé nejkrásnější zahradě, na sluníčku, u rozkvetlých stromů a ono prd. Mikrofon se vůbec nepřipojil. Zkoušela jsem to všelijak, byla jsem i dost urputná, ale nic. Myslela jsem si, že třeba venek je pro tento druh mikrofonu nevyhovující, prostě jsem hledala všemožné důvody proč to nejde. Tak jsem šla domů, do míst kde vždycky fungoval, ale ani tady nic. Blbý. Pak jsem to nechala a smířila se, že asi to chce dnes klid. Že zítra nebo pozítří to zkusím znovu, že třeba dělám nějakou chybu v propojování, kterou teď nejsem schopná vidět. Uklidnila jsem se a bylo dobře. 

Včera jsem to zkusila znovu, 2x se spojil s telefonem, ale byl hluchý. Pořád blbý. Už tu vidím jen spásu v synovi, který ho původně zprovoznil. Naštěstí dnes přijede. Tak uvidíme. 

21. 4. úterý 

Děkuji, že jste se mnou dnes opět cvičili. Těší mě, každá vaše zpráva, alespoň vím, kam směřovat další lekce. Ve čtvrtek na viděnou. 

20. 4. 2020 pondělí

-  víkend u mě proběhl v duchu dopoledního vaření a odpoledního válení se na sluníčku, při kterém jsem rozjímala a udělala jedno velké rozhodnutí o ukončení. Včera jsem o tom napsala takovou rozlučkovou, vděčnostní úvahu, kterou sem snad do konce týdne dám a také vám ji pošlu a poprosím vás o rozlučkovou pospolitost. Děkuji  

16. 4. v 18:00 - 22 h cvičíme.

 

16. 4. čtvrtek

je po přednášce. Děkuji vám milé ženy za účast, za vaše dotazy, za zájem, který samy o sebe máte i za finanční podporu. Zisk že včerejší přednášky Zdravá a šťastná prsa bude převeden na transparentní účet pro Živou radost - ve prospěch programu primární prevence gynekologických obtíží a neplodnosti. Více na webu Živá radost.

Také bych ráda poděkovala Ivetě Kučerové, která obsáhle, hlavně srozumitelně a prakticky nás provedla pestrými tématy spojenými s našimi prsy. Iveta Kučerová děkuji ? předala jsi nám toho hodně, vnesla jsi klid a přehled do někdy rozporuplných informací, které se k nám v souvislosti s prsy dostávají. Děkuji i Ateliér salon dagmar popová za tvůj příběh Moje cesta životem i mimo život pozemský upřímnost a otevřenost. ?

PS: musím přiznat že to pro mě bylo náročné, jsem dnes unavená, vysoustředěná, vůbec mě nenapadlo kolik věcí je potřeba u toho sledovat. Když jsme včera skončily, tak jsem si říkala: Zlatě když jsou přednášky na živo, tak jako minule s knihovně, tohle je taková práce s organizací, přihlašováním, posílám dokladů o platbě. Když je to v konkrétním místě, tak se lidi sejdou, zaplatí na místě, nemusím nic párovat, ověřovat, následně odesílat, pak reagovat na to, že to někomu nedošlo. Věnovala jsem tomu celé 2 dny a to od časného rána až do večera. Ale kdo nic nevyzkouší, nemá zkušenost. Přitom si zároveň uvědomuju, že nejvíc práce je, když se to dělá poprvé. Tak uvidím, odpočinu si a pak teprve budu dělat závěry. A jak to máte vy? 

15.4. středa

Včera jsme trhli rekord v počtu cvičících. Cvičilo nás 392. Opravdu úctyhodné číslo. Děkuji, děkuji, děkuji že se mnou cvičíte a píšete mi co ve svém těle nacházíte. 

Dnes se chystám na mou první online přednášku s Ivetou Kučerovou, kterou budu moderovat. Teď v 9 h, máme zkušební spojení. Jo a ještě je možné se zúčastnit a nebo si ji pořídit a poslechnout si jí do 18.4. Zdravá a šťastná prsa

14. 4. úterý - nová lekce je tu: S dovolením ještě připomínka zítřejší přednášky o prsou. Přeji příjemné cvičení a pošlete fotku.

Text 5. mailu 14. 4. 2020

Milé ženy, možná se vám nehodí termín, nebo čas, ale přesto byste ráda slyšela informace, rady a podněty z přednášky. 

Celá přednáška včetně odpovědí na dotazy bude zaznamenána a vy, které jste si zakoupily vstupenku si ji budete moci pustit ještě 3 dny poté, tj. do 18. 4. takže i kdyby se vám náhodou nehodil čas, nebo jste museli odejít od počítače dřív, nebo naopak přijdete později, tak si přednášku pustíte následující den. Iveta nám předá informace a rady, bude nám odpovídat na otázky, které během přednášky vyvstanou. Pokud už nyní nějakou máte, napište ji do poznámky při přihlášení. Budete mít jistotu, že na ní dostanete určitě odpověď.

Jen je potřeba se ještě dnes přihlásit a zaplatit nějakou cenu, kterou uznáte za přijatelnou a poslat mi bankovní potvrzení o provedení platby.

Zisk bude převeden na transparentní účet pro Živou radost - ve prospěch programu primární prevence gynekologických obtíží a neplodnosti. Více informací zde: Vize Živá radost  

Dnes večer nebo zítra kolem 15 h vám pošlu mail s podrobnými pokyny jak se jednoduše na přednášku připojíte. Pokyny jsou srozumitelné i pro ženy, které s počítačem nejsou úplné kamarádky.

Iveta nám předá informace a rady, bude nám odpovídat na otázky, které během přednášky vyvstanou. Pokud už nyní nějakou máte, napište ji do poznámky při přihlášení. Budete mít jistotu, že na ní dostanete určitě odpověď.

Tímto vás zvu na její online zážitkovou přednášku "Zdravá a šťastná prsa" 15. 4. u vás doma.

Iveta Kučerová je nejen žena s vlastní zkušeností, je to i má kolegyně lektorka pánevního dna, ale novinářská duše se v ní nezapře. Jsem nadšená, s jakou odvahou se vydává na průzkum, otevírá dveře nejen do medicínského světa, ale i do alternativních metod. Žádnou metodu nestaví na první místo, dává prostor na vlastní názor. Nezávisle sdělí výhody i nevýhody. Její zvídavost jí dovedla až k rozhovorům se spolutvůrci mamografického systému prof. Daneše či MUDr. Skovajsovou. Nebojí se jít apelovat za proměnu zdravotní prevence i do senátu kde se setkala s MUDr. Alenou Šteflovou, Ph.D., náměstkyní ministra zdravotnictví.

Na jejím kurzu Šťastná prsa jsem byla a její poznatky mě přišly natolik důležité šířit, že jsem se rozhodla ji pozvat k nám do Nového Bydžova a jsem nadšená, že Iveta mé pozvání přijala, ale situace se vyvinula jinak a tak se bude přednáška konat online.

Ivetin příběh najdete zde: Mám zdravá a šťastná prsa

Pokud máte kolem sebe další ženy, prosím, pošlete jim tento mail nebo sdílej na fb tuto událost. Odkaz na Fb událost - klikněte.

Krásné dny Joli

12. 4. 2020 neděle

Natáčení videí je pro mě vlastně taková terapie sebepoznání. Dostávám příležitosti potkávat se se svou "dokonalostí" a pouštět ji. Se svou cílevědomostí a plánováním a úkolováním se. Dobré, že už si to uvědomuju, sice až třeba následující den, že jsem se minule nechala strhnout do některého svého módu, ale i tak už dobrý. Ale báječné je to, že už mám zkušenost, že to jde i jinak a že je mi v tom dobře. Takže si vyšlapávám novou cestičku, která vede do uvolnění. Děkuji za čas, který si dávám k pochopení se a prozkoumávání a nacházení jak jinak a lépe. Prostě JINAK NOVĚ.

Tak zrovna předevčírem natáčení moc nešlo, přeříkávání, nešlo mi soustředění atd... takže ve mě byla nespokojenost, ale plán byl přeci jasný, ne? Dopoledne natáčím videa! Takže natáčím - jak jinak? Včera ráno jsem se zpětně do té situace podívala a co mi vlastně vadilo, to že se svazuji plánem, to že jsem v módu musím, že jsem si vytvořila tolik drobných pastiček (jako že už jsem se ráno namalovala, vychystala se, tak to je přeci škoda, to nevyužít, to je přeci potřeba využít!). Aha? Tvořím si pasti. Vadí mi, že se namaluju a pak to nevyužiju a večer to musím odmalovávat a je to zbytečné, nevyužité. Aha? Takže jinak. Nenamaluju se, začnu se chystat, a když to nepůjde tak to nechám být, a když to půjde, tak se teprve namaluju. Jsem nadšená z toho nápadu a hned ho realizuju. Jdu natáčet, ale nanamaluju se. No a ono to šlo, natáčení se dařilo a já se nakonec ani nenamalovala. Vadí to něčemu? Nevadí. Už mi to nevadí. Malování bylo pro ukonejšení mého pocitu: důkladná, poctivá, precizní, d o k o n a l á    příprava, ha, ha, ha, odhalila jsem se. Hurá. Plesám když v sobě nějakou past prozřu. Pak je snadné ji opustit. Takže už se nemaluju. 

Odpoledne jsme šli na dlooouhou procházku kolem Cidliny a našli jsme další přívětivý jez, který přímo volal ke koupeli. Večer táborák se špekáčkama a letos poprvé jsme u něj poseděli až dlouho do noci, hleděli na hvězdy a sledovali jak postupují po obloze, přišlo mi neskutečné, že se točíme, mi naše planeta a hvězdy stojí na místě. Takhle jsem to ještě nazažívala. S manželem jsme si povídali si a rozjímali. Byl to krásný den. Očistná koupel v Cidlině (což je staroslovanštině - čistá) a dívání do ohně a hvězd. Děkuji

Dnes mám další poznání, ale to napíšu jindy - je o beru proces natáčení "vážně".

10. 4. 2020 pátek

moji milí přeji vám pohodové Velikonoce, pojďme ven, kochejme se, pozorujme jak ta příroda pučí, rozkvétá a je jí úplně jedno co se kolem ní děje. Ona ví. Já se zítra chystám na delší prozkoumávací procházku tady po okolí.

Nejvíc mě ovšem nyní zaměstnává chystání se na online zážitkovou přednášku s Ivetou Kučerovou - Zdravá a šťastná prsa. Stvořila jsem k tomu krátké 2 minuty dlouhé videjko. 

 

9. 4. v 18:00 bude lekce zde. Cvičit podle ní můžete až do 22:00

Seká se vám při sledování video, snižte jeho kvalitu na svém počítači. Nevíte jak? V tomto kratičkém videu je návod. 

Text 4. mailu 8. 4. 2020

Milé ženy, ve středu 15. 4. 2020 v 17:00h u vás doma, online prožitková přednáška s Mgr. Ivetou Kučerovou Zdravá a šťastná prsa. 

Možná jsi jako já a svá prsa vnímám tak, že je mám a vím o nich když se jich dotýkám při mytí, když si na ně lehnu, tak mě někdy tlačí, občas si je přelehnu a tak to trochu zabolí... Také vím, že bych si je měla vyšetřovat pohmatem a že bych měla chodit na mamograf. Tam mě samozřejmě preventivně zve i má zdravotní pojišťovna, která mě dokonce motivuje a dává mi finanční příspěvek. 

A pak přijde Iveta a pozve mě k sobě na kurz o prsou. Její termíny se mi nehodí, až v prosinci už jejímu pozvání neodolám, protože slibovala, že je to vlastně takový hýčkací kurz a v prosinci jsem zrovna potřebovala pohýčkat. Tak jsem jela.

A asi je vám jasné, že když jsem se rozhodla ji pozvat a šířit její zkušenosti, protože jich má opravdu požehnaně díky vlastnímu nálezu v prsu, tak to bude stát za to. Iveta je i nezávislou publicistkou, vydala se na cestu udělat si svůj přehled o tom, co je a co není pravda z informací, které nám jsou předkládány.

Nebála se kontaktovat největší kapacity v medicínské i nemedicínské sféře nejen u nás, ale i v zahraničí. Udělala to pro sebe a jak kolem sebe trousila informace, které získala, tak se z toho stal ucelený kurz.

Tímto vás zvu na její online zážitkovou přednášku "Zdravá a šťastná prsa" 15. 4. u vás doma.

Na přednášku je potřeba se přihlásit a uhradit příspěvek do 13. 4. abych vám mohla včas poslat postup jak se na přihlášku dostanete. Přednáška bude živě, budeme s ní moci mluvit, pokládat jí dotazy, které nám zodpoví a nebo už při přihlášení můžete do poznámky svůj dotaz napsat a Iveta ho anonymně na přednášce zodpoví.

Pokud máš kolem sebe další ženy, prosím, pošli jim tento mail nebo sdílej na fb tuto událost. Odkaz na Fb událost - klikni.

Děkuju

 

7. 4. 2020 úterý - cvičíme 18:00 - 18:50 h,

Dnes nás cvičilo 278, nesmírně mě těší váš zájem. Děkuji

ale na přímluvu nechám lekci otevřenou až do 22:00 h. Minule nás cvičilo neuvěřitelných 320, tak kolik nás bude dnes? Už se těším na vaše zprávy, co jste dnes ve svém těle zaznamenali za objevy. 

Video zde bude přesně v 18:00 h. Mám pro vás dnes výzvu, pošlete mi fotku z vašeho domácího cvičení. :-) Děkuju

6. 4. 2020 pondělí

Dnes jsem se pustila do tvoření obrázků k online zážitkové přednášce Zdravá a šťastná prsa, kterou povede Mgr. Iveta Kučerová příští středu u vás doma (více informací o přednášce klikni na fialový text před závorkou). Sice nejsem grafička, ale když tvořím v Canvě, kterou mě naučila ovládat skvělá Veronika Mašínová. Sice je to piplačka, strávím u toho několik hodin, ale baví mě to. Jen ten den kdyby měl víc hodin :-) 

4. a 5. 4. 2020

jsem držela víkend. Bylo krásně a já ráda chodím na dlouhé procházky. Prozkoumáváme nejbližší okolí. Připadám si jako dítě, které podniká dobrodružnou výpravu po okolních loukách a strništích. Chvílemi jsem se cítila jako na cestě do pravěku. Městem nám teče řeka Cidlina, do teď jsem netušila, že ve staroslovanštině slovo cidlina má výnam "čistý". Tak se chodíme do Cidliny čistit. 

 

3. 4. 2020

Děkuji vám všem, že se mnou cvičíte, podporujete mě, že to má smysl a natáčet dál. Sleduji kolik se vás připojí a kolik vás cvičí. A taky vidím, že chodíte pozdě :-)

Jak jste si všimli, tak jsem lekci nechávala k dispozici i déle, protože když chodíte pozdě, tak abyste i ní nepřišli. 

Čísla sledovanosti předčila mé očekávání a jsem nesmírně vděčná a mile překvapená. Děkuji

úterý 31. 3. nás najednou cvičilo 156 a postupně počet vystoupal až na 233.

čtvrtek 2. 4. nás najednou cvičilo 173 a postupně to vystoupalo až na 315. Je to párada. 

Prosím, pokud jste cvičili, budu ráda když mi napíšete jaké to pro vás bylo, v čem jste lekci vnímali jinak, když jste ji cvičili podruhé? Co vám to přineslo a cokoli mi chcete napsat ze sebe.

Všechny vaše maily čtu, zamýšlím se nad nimi, jen nestíhám odpovídat jednotlivě. Pište mi dál a pro odpovědi choďte sem, některé dotazy se opakují, proto je budu psát sem, na ostatní odpovím, ale postupně. Děkuji za pochopení.

Nechci vás zahlcovat maily a neustále vám psát co a jak, proto budu psát sem co vám chci říct, sdělit nebo podělit se. Protože koho to zajímá, ten sem na stránku přijde a přečte si. K jednotlivým zprávám píši datumy, abyste si mohli přečíst i starší zprávy.  

Dnes mám pauzu uklízím (ha, ha, pauzu, je skoro 13 h a já od rána opět skáču kolem videí a mailů, atd), ale rozhodně po 15 h končím, ještě napíšu mail ženám z pánevního dna. Zjistila jsem, že si tu potřebuji uklidit, špatně se mi tu cvičí, rozjímá, tvoří když mám kolem sebe chaos :-), ale to asi chápete, že?

Sledujte i můj FB - Cvičení pro mě, Instagram - jolana_novotna a přihlašte se k odběru novinek, chytám spoustu nových věcí, jsem asi nekonečná studnice nápadů, jen ten den má jen 24 h a mám jedny ruce, jednu hlavu, a zavařený mozek. Mám pocit, že jsem vytížená na 200 %, ale učí mě to ještě víc být sama k sobě laskavá a ohleduplná.

Tak zatím pa

Poděkování, které jsem natočila hned po čtvrteční lekci 2. 4.  :-)

 

2. 4. 2020

Zatím, než tu bude cvičební lekce, si můžete pustit něco pro pobavení: takhle si zkouším jak budu cvičit. Je to z jednoho místa v domě, kde jsem plánovala, že budu natáčet cvičební videa. Nejprve jsem nechala manžela vystěhovat ložnici, rošt postele je ještě zvednutý za mnou :-), abych pak zjistila, že tady to nebude ono. Jak říkám, můj muž je báječný. Taky jsem objevila další možnosti práce s videem, např. že jde i zoomovat. :-) prostě sranda. A pak jsem prubla pohyb i zpěv. 

1. 4. 2020

Moji milí, děkuji, děkuji, děkuji v úterý 31. 3. proběhlo naše první společné cvičení. Představte si, že nás najednou společně cvičilo 156. Seděla jsem u obrazovky a slzela jsem, cítila jsem tu sílu, napojení a já nevím co všechno ještě. Byla jsem dojatá a rozechvělá. Měla jsem nesmírnou radost, že to klaplo.

A tak bych ráda pokračovala, udělala z toho pravidelný rituál.

Od začátku byl můj záměr společného cvičení, tak jako v tělocvičně. Mít pravidelnost, udělat si čas, nachystat se a pustit se do toho. Prostě stejně, tak jako když jdeme do tělocvičny.

Ale to co jsem si četla ve vašich zprávách, jak jste se u toho cítili, kdo všechno s vámi doma cvičil, jak vám bylo dobře, tak to vše předčilo mé očekávání. Jsem vděčná za každou zprávu, kterou jste mi napsali.

Dělala jsem to pro vás, abyste nevypadli rytmu, pro zdraví vašich těl, pro spolubytí, ale to co jsem dostala já, tak se mi zdá, že si z toho udělám velký dárek i pro sebe, to jsem si zprvu vůbec nemyslela. Děkuji, díky vám jsem i já nesmírně obdarovaná, naplněná obrovskou vděčností a podporou, že i tato cesta má smysl. Děkuji

Teď už vám upozornění, že budeme společně cvičit v do-mě úterky a čtvrtky v 18:00 - 18:50 h posílat nebudu. Berte to jako pravidlo do té doby, než se budeme zase moct, společně potkávat.

A pište mi dál, komentujte video, šiřte, posílejte svým známým, sdílejte na FB, Instgramu, protože když už to dělám a tak ať se to dostane k více lidem. Děkuji

Má zkušenost za léta praxe je, že když se cvičí jedna lekce více krát, je to pro tělo nejúčinnější. Proto bude v úterý i ve čtvrtek vždy stejná lekce. :-) 

  • Zacvičíte si poprvé - zorietováváte se a zpravidla jde jen o pohybovou aktivitu.
  • Zacvičíte si podruhé - už máte prostor víc vnímat své tělo, poznáváte své staré pohybové vzorce a jednodušeji je opouštíte a snadno vnesete nový způsob, nemusíte tolik přemýšlet a zkoumat jak ten cvik udělat, hned si ho užíváte.
  • Zacvičíte si potřetí - už je to natolik známé, že dokážete vnímat i detaily, vylaďovat, už jdete rovnou do nového pohybového vzoru a kocháte se jím, zažíváte ho v těle a nacházíte v něm pocit jistoty. Máte čas sledovat i jemné niance, kterých je v jednoduchých pohybech a v mém slovním doprovodu skrytých mnoho. 

Věřím, že jsem vám udělala radost. Pokud chcete udělat radost i vy mě, napište mi po cvičení, jak se vám cvičilo buď mail, nebo raději na fb pod příspěvek zde: Příspěvek na vyjádření jak se mi cvičilo a taky dejte laik mé stránce Cvičení pro mě ...... Děkuju :-)

 

Text 3. mail 1. 4. 2020 

děkuji, děkuji, děkuji, včera proběhlo naše první společné cvičení. Představte si, že nás najednou společně cvičilo 156. Seděla jsem u obrazovky a slzela jsem, cítila jsem tu sílu, napojení a já nevím co všechno ještě. Byla jsem dojatá a rozechvělá. Měla jsem nesmírnou radost, že to klaplo.

A tak bych ráda pokračovala, udělala z toho pravidelný rituál. 

Úterky a čtvrtky v 18:00 - 18:50 h společné cvičení.  Jinak nově, pohyb v do-mě.

Od začátku byl můj záměr společného cvičení, tak jako v tělocvičně. Mít pravidelnost, udělat si čas, nachystat se a pustit se do toho. Prostě stejně, tak jako když jdeme do tělocvičny.

Ale to co jsem si četla ve vašich zprávách, jak jste se u toho cítili, kdo všechno s vámi doma cvičil, jak vám bylo dobře, tak to vše předčilo mé očekávání. Jsem vděčná za každou zprávu, kterou jste mi napsali. 

Dělala jsem to pro vás, abyste nevypadli rytmu, pro zdraví vašich těl, pro spolubytí, ale to co jsem dostala předčilo mé očekávání, domnívám se, že to byl vlastně velký dárek pro mě. Děkuji, díky vám jsem i já nesmírně obdarovaná, naplněná obrovskou vděčností a podporou, že i tato cesta má smysl. Děkuji

Teď už vám upozornění, že budeme společně cvičit v do-mě úterky a čtvrtky v 18:00 - 18:50 h posílat nebudu. Berte to jako pravidlo do té doby, než se budeme zase moct, společně potkávat. 

Stránka na blogu, kde jste si pustili video bude pořád stejná a nechám ji rezervovanou pro vysílání a i mé sdělení co vám chci říct. Budu ji obměňovat, najdete zde co je u mě nového, případně i nějaké to vtipné video z natáčení. Už teď jich mám docela dost a myslím, že pobaví i vás. Takže pokud vás to zajímá choďte na ní a čtěte. Klidně ji i sdílejte. Není to tajné :-) Jen to beru, jako ušetření času, který ráda strávím buď venku, nebo i natáčením videí pro vás.

 

Text 2. mail 30. 3. 2020

Podařilo se, huráááá. Jsem blažená, že to vyšlo, protože první video sice vyšlo taky, ale v polovině se skříply drátky mikrofonu a zvuk byl fuč. Takže na vyhození. Přípravě jsem věnovala několik dní, kdo mě sledujete na FB tak víte. Kdo ne, tak třeba o tom něco víc napíšu později.

Co je, ale důležité, že začínáme, vše vyzkoušeno a odladěno a protože jste někteří psali, že nemáte fb, tak jsem to nakonec zvolila formu vysílání u sebe na blogu.

Znovu opakuji: V úterý 31. 3. v 18 – 18:50 h se sejdeme na mém blogu a společně si zacvičíme.

Přiznám, že jsem řešila, jestli budu za tyto lekce vybírat nějaký finanční příspěvek a v jaké výši. Napadlo mě, že cena 50 Kč by byla snadno akceptovatelná pro všechny.

Lekce je plnohodnotná, tak jak jste zvyklí z tělocvičny.

Potom se ve mně vzedmula vlna solidarity a podpory a řekla jsem si, že ne, že pár lekcí udělám zdarma, jako projev vděčnosti za to, že ke mně chodíte cvičit a nyní nemůžete. No, ale když jsem celou neděli a to opravdu celou od 8:30 – 22:00 věnovala natáčení, dolaďování, nervování a vztekání a nakonec z toho nebylo nic a já byla fakt vyřízená, psychicky i fyzicky.

Manžel to odnášel nejvíc, světec. Tak jsem si řekla, že za tohle se bude platit zlatem. Ale vyspala jsem se, emoce se zklidnily, trauma je uzdraveno a pustila jsem se znovu do natáčení a dopadlo to dobře. Vrátila jsem se do módu solidarity a podpory a dočasně tyto lekce budou zdarma, i když mě dnes bolí celé tělo. :-)

Věřím, že jsem vám udělala radost. Pokud chcete udělat radost i vy mě, napište mi po cvičení, jak se vám cvičilo buď mail, nebo raději na fb pod příspěvek. Odkaz na Fb příspěvek - klikni.

 

Text 1. mail 26. 3. 2020

Končí nám plánovaná 14 denní pauza a realita dnešních dní nám dala prostor prozkoumat jiný způsob potkávání se.

O žádnou osobní lekci nepřijdete, jen se posunou, podle toho jak nám dovolí se začít potkávat na živo.

Ale abychom nelenivěli a udržovali svá těla, duši i mysl v kondici a vyladěném rozpoložení, tak tu u sebe doma chystám improvizované natáčecí studio, zorientovávám se v možnostech jak se s vámi spojit přes obrazovku a být spolu v kontaktu i tak.

Jinak nově, pohyb v do-mě. Mám takový plán, že už příští týden bychom mohli prubnout spojení a zacvičit si.

Chcete? Napište mi, ať vím jak jste natěšení. :-)